Chinees gamingbedrijf wil 10% van Bitcoin rekenkracht, aandeel stijgt

De aandelenkoers van een Chinees gamingbedrijf The9 steeg gisteren ineens met 87%. Het bedrijf maakte bekend dat ze gaan starten met het minen van cryptovaluta zoals Bitcoin.

Bitcoin mining bedrijf

The9 Ltd is een in Shanghai gevestigd gamingbedrijf. Het is in 2004 opgericht en ook genoteerd aan de NASDAQ. Ooit hadden ze een exclusieve licentie voor World of Warcraft in China.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Maandag maakt dit bedrijf bekend dat ze een “juridisch bindend investeringsformulier” heeft ondertekend met een aantal voormalige fabrikanten van bitcoin mining rigs. Hieronder valt een aantal directeuren van Canaan Creative, namelijk Sun Qifeng, Zhang Li en Kong Jianping.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Jianping Kong”]”We zullen The9 helpen bij het kopen van mining rigs, waaronder AvalonMiners, AntMiners, WhatsMiners en Ipollo-miners, en een professioneel team opbouwen om zich te concentreren op cryptocurrency’s.”[/penci_blockquote]

The9 gaat aandelen uitgeven aan de voormalig directeuren van Canaan. Zij zullen The9 gaan helpen met het ontwikkelen van alles rondom het minen van cryptovaluta (en dus hoogstwaarschijnlijk Bitcoin).

In het aanvraag dat is ingediend bij de SEC staat dat de managers onder andere bezig gaan met de inkoop van de mining rigs.

Stijging aandelen

Als alles vlekkeloos verloopt, hoopt The9 naar eigen zeggen $34 miljoen op te halen. Hiermee gaan ze een nieuwe dochteronderneming oprichten met de naam NBTC Limited.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Jun Zhu, CEO en dericteur van The9″]”Ons doel is om cryptomining rigs op te bouwen voor The9 die 8% tot 10% zullen bijdragen aan de wereldwijde rekenkracht bitcoin.”[/penci_blockquote]

Na de aankondiging steeg het aandeel van The9 met maar liefst 87% waardoor de marktkapitalisatie van het bedrijf momenteel $58 miljoen betreft.

Chinees gamingbedrijf wil 10% van Bitcoin rekenkracht, aandeel stijgt

Er zijn steeds meer bedrijven die soortgelijke acties ondernemen. Zo is het bedrijf Biptix in 2017 omgedoopt tot het inmiddels toonaangevende Riot Blockchain.

Ook de aandelen van MicroStrategy schoten de lucht in, nadat het bedrijf bekend maakte dat ze bitcoin op de balans hebben staan.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCmining