Bitcoin mining gereguleerd in Paraguay, Senaat stemt in met wetsvoorstel

De Senaat van Paraguay heeft een wetsvoorstel aangenomen waardoor het minen en verhandelen van cryptocurrency's wordt gereguleerd.

Wetsvoorstel over mining

De Kamer van Afgevaardigden van het Zuid-Amerikaanse land zal in 2021 het wetsvoorstel gaan bespreken. Maar het voorstel is in ieder geval door de Senaat heen. Dat bevestigt de Paraguayaanse senator Fernando Silva Facetti op Twitter. Hij is een van de drie auteurs van de wetsvoorstel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met het wetsvoorstel wordt bitcoin mining dus legaal. Zowel voor individuen als voor bedrijven. Ze zullen echter wel een licentie moeten aanvragen als ze er elektriciteit aan willen spenderen, zo blijkt uit het voorstel.

Het secretariaat dat zich met Industrie en Handel bezighoudt, gaat toezicht houden op de markt van bitcoin mining. Ook de beurswaakhond (National Securities Commission), het Anti-Money Laundering Office en de National Electricity Administration zijn betrokken bij de regulering van deze industrie.

Hoewel het niet specifiek over cryptohandel gaat, stelt het wetsvoorstel ook een register op voor ieder rechtspersoon die cryptohandel of custody-diensten wil aanbieden aan derden. Daarmee kun je dus indirect stellen dat het bezit van bitcoin ook gereguleerd wordt.

Goedkoop minen

Volgens het wetsvoorstel verbruikt Paraguay slechts één derde van zijn geproduceerde energie. "Met de duizenden megawatt aan overschot zouden ze bitcoin kunnen gaan minen", zo valt te lezen.

Bekend is dat Paraguay heel veel elektriciteit exporteert naar Brazilië. Of anders gezegd: ze hebben een 50-50 deal gesloten met het buurland over de opbrengst van een waterkrachtcentrale (Itaipu) die op de grens staat, maar het gebruikt er slechts 15% van. Daarom verkoopt het het overschot momenteel nog aan Brazilië.

Het is erg aantrekkelijk om in Paraguay te gaan minen, helemaal als het overschot verder toeneemt. Dit drukt namelijk de elektriciteitsprijs, die in de regio ongeveer gelijk staat aan $0,05 per kilowattuur. Bijna 100% van de energieproductie is afkomstig uit waterkracht.

Er zijn al eerder wetsvoorstellen gepresenteerd in Paraguay. Het gebeurde rondom de buzz uit El Salvador en ondanks tegenstrijdige berichten ging het uiteindelijk om regulering, in plaats van dat men van bitcoin een wettig betaalmiddel maakte.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsparaguay