Bitcoin mining industrie groeit hard, moeilijkheid bereikt recordhoogte

Het minen van bitcoinn is een lucratieve business wanneer je op de juiste plek zit. Met goedkope energie en de juiste hardware vallen grote winsten te behalen. En dat blijft niet onopgemerkt.

De moeilijkheid voor het minen van bitcoin past zich automatisch constant aan. Wanneer er meer computerkracht op het netwerk zit, wordt het moeilijker om een block te claimen met daarin de beloning. Op 9 juli steeg de moeilijkheid met 14%.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin mining

Volgens de data van miningpool btc.com steeg de computerkracht op het netwerk voor het laatst zo hard in juni 2018. Ruim een jaar geleden dus. De computerkracht van het netwerk lag toen echter een stuk lager.

Bitcoin mining statistieken via btc.com

Bitcoin mining industrie groeit hard, moeilijkheid bereikt recordhoogte

Zoals in bovenstaande grafiek goed te zien is piekt de hashrate. De computerkracht die het netwerk beveiligd groeit na een grote dip gestaag naar nieuwe hoogtes toe. Op het moment van schrijven bedraagt de hashrate van het netwerk 65.67 EH/s.

Wanneer de kracht van het netwerk toeneemt, wordt het door een algoritme automatisch moeilijker om bitcoin te verdienen als miner. Dit is een ingebouwde mechaniek zodat het netwerk kan groeien.

Je wil immers niet dat bij een nieuwe toeloop van miners de blocks te snel worden gevonden. Gemiddeld wordt er elke 10 minuten een block gedolven door de bitcoin miners.

Industrie

De industrie die zorgt voor het grote netwerk van bitcoin groeit gestaag. Dat is te zien aan de hashrate, maar je ziet ook ontwikkelen op andere vlakken.

Zo zien we dat steeds meer bitcoin miners overstappen op groene energie. Niet uit de goedheid van hun hart of om de planeet te ‘redden’, maar gewoon omdat dat vaak goedkoper is. 74% van de miners gebruikt duurzame energiebronnen.

Daarnaast mengen grote bedrijven als Samsung zich ook in de strijd. De Zuid-Koreanen gaan chips maken voor ASICs miners.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...