Bitcoin mining moeilijkheidsgraad stijgt met 1,7% na de laatste aanpassing

1074 totale weergaven

De bitcoinmining moeilijkheidsgraad is bij block 786.240 gestegen naar 48.71 biljoen. Het is een stijging van 1,72% ten opzichte van de vorige aanpassing op 6 april 2023.

Bitcoin moeilijkheidsgraad

De moeilijkheidsgraad wordt ongeveer elke 14 dagen gekalibreerd, gebaseerd op de bloktijd van de voorgaande 2016 blokken. De stijging, de vijfde op een rij, is een logisch gevolg van de stijgende hashrate van het bitcoinnetwerk. Volgens data van MiningPoolStats wordt de hashrate op moment van schrijven geschat op 362 exahashes per seconde (EH/s).

Door de gestegen bitcoin prijs dit jaar is het voor miners, na het zware jaar 2022, interessanter om meer machines op het netwerk aan te sluiten. De miningwereld maakt zich op voor het halvening event dat naar schatting in april 2024 plaatsvindt. Dan halveert de blocksubsidie van 6,25 bitcoin naar 3,125 per gevonden block. De helft minder inkomsten per block dus voor een miner, die daar vooraf verstandig aan doet om daarop te anticiperen door onder meer efficiëntere apparatuur en goedkopere stroom te regelen.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...