Bitcoin mining pool F2Pool geeft 19,8 BTC terug aan Paxos na foutje

Een bitcoin mining pool die per ongeluk de 19,8 BTC aan transactiekosten ontving, heeft dit geld teruggegeven.

Terugbetaling

Het gaat om F2Pool. Toen de bijzondere transactie afgelopen zondag werd gevalideerd, liet CEO Chun al direct weten dat hij het geld wilde terugsturen naar de ongelukkige pechvogel. Destijds was nog niet bekend wie dit was. Op basis van on-chain analyse werd al snel (ten onrechte) de naam van PayPal aan de transactie gelinkt.

Het bleek uiteindelijk te gaan om het in New York gevestigde en gereguleerde Paxos, die de infrastructuur voor PayPal regelt.

Op 10 september deden zij een transactie van bijna $2.000, waarvoor ze $500.000 aan fees betalen. Op zich was $1 al genoeg geweest en dus maakten ze per ongeluk een enorm en overbodig verlies.

Drie dagen later maakte het bedrijf bekend dat zij achter deze transactie zaten. Naar eigen zeggen was dit te wijten was aan een interne serverfout. Wat er precies is misgegaan is niet bekend gemaakt.

Inmiddels is in de blockchain terug te zien hoe het bedrag dat te veel was betaald, ook alweer is terug gestuurd. Het gaat om maar liefst 19,82108632 BTC.

Paxos is een aanbieder van blockchain-infrastructuur die in 2012 in Singapore werd opgericht. Het bedrijf levert naast de infrastructuur voor PayPal ook diensten omtrent stablecoins. Zo was het in het verleden de uitgever van Binance USD (BUSD) en heeft het ook haar eigen door goud gedekte token.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...