Bedrijven sluiten energiedeal voor grootste Bitcoin mining centrum in VS

Marathon Patent Group is een nieuwe joint venture gestart met energiebedrijf Beowulf Energy om Bitcoin (BTC) te gaan minen in Amerika.

Bitcoin mining

Een bestaande mining site in de staat Montana is gekoppeld aan een energiecentrale van Beowulf. Deze heeft een capaciteit van 105 megawattpiek en levert stroom tegen een tarief van 2,8 dollarcent per kilowattuur.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarmee is het qua capaciteit de grootste mining deal op het Amerikaanse vasteland.

In augustus sloot namelijk energiebedrijf Greendage Generation een centrale van 20 MW aan op een Bitcoin mining datacenter. Die locatie krijgt in 2021 een capaciteitsuitbreiding naar 104 MW.

Forbes meldt dat de mining activiteiten in de VS toenemen, ook omdat het land sprake is van energieoverschotten.

Maar nog steeds ligt circa 77% van alle rekenkracht uit Azië, zo concludeerden onderzoekers van Cambridge. Ook zou het gebruik van groene stroom zijn toegenomen ten opzichte van 2019.

Lage energieprijs

Beowulf bezit en beheert maar liefst 2,3 gigawattpiek aan elektriciteitscapaciteit. De firma heeft 500 MW gereserveerd om proof-of-work cryptocurrency’s te delven, Bitcoin voorop. Bovendien levert de deal de nodige banen op in de staat Montana.

Ter vergelijking: de kerncentrale in Borssele heeft een capaciteit van 480 MW. Als onderdeel van de samenwerking krijgt Beowulf ook aandelen. De mining site zelf blijft overigens wel compleet in handen van Marathon.

CEO Merrick Okamoto van Marathon licht de deal toe:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Door samen te werken met een ervaren energieproducent, houden we controle en zekerheid over de operationele kosten, tegen tarieven die tot de laagste in Noord-Amerika behoren.”[/penci_blockquote]

Bitmain

Volgens Okamoto zet het bedrijf 11.500 Bitmain S19 Pro Antminers in van de volgende generatie (110 TH / s) in het datacenter. Ze genereren samen 1.265 extrahash per seconde bij een volledige inzet in kwartaal twee van 2021. Al 500 S19 Pro Antminers zijn al geïnstalleerd.

Deze miners heeft Marathon eerder gekocht bij Bitmain voor circa 23 miljoen dollar.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...