‘Bitcoin moet boven de 27.820 dollar uitbreken om bullish te blijven’

367 totale weergaven

Caleb Franzen kwam vanaf 2021 vrijwel uit het niets op als een veelbelovende macro-analist die veel vertrouwen heeft in de toekomst van bitcoin. In een nieuwe analyse spreekt Franzen zijn zorgen uit over de korte termijn koersactie van bitcoin. Volgens de analist is het belangrijk dat de bulls zo snel mogelijk de koers van 27.820 dollar heroveren, omdat daar een belangrijke weerstandslijn in de grafiek ligt.

De groene range

Vanaf 18-19 april begon bitcoin aan een kleine duikvlucht, waarbij het de koers van 30.000 dollar verloor en in rap tempo daalde naar de huidige koers van 27.200 dollar. Het grote probleem voor de bulls lijkt op dit moment het heroveren van de 'groene range' in de grafiek van Franzen, die rond de koers van 27.820 dollar ligt.

Als het de bulls niet lukt om die range te herpakken en van de weerstand een steun te maken, dan kan het weleens een lastige periode worden voor bitcoin.

De koersactie van vandaag belooft wat dat betreft in ieder geval weinig goeds. Franzen zag heel even een opwaartse trend ontstaan op de korte termijn, maar die lijkt inmiddels ook aan de onderkant gebroken te zijn.

Het lukt de bulls dus maar niet om het momentum te herpakken en de bears zijn op dit moment even aan de winnende hand. Vooralsnog blijven nieuwe grote dalingen uit, maar bitcoin ziet er - volgens de analist - even niet zo sterk uit op dit moment.

Wachten op groen

Op het moment van schrijven is bitcoin bezig aan de zevende achtereenvolgende rode heikin ashi op de dagelijkse grafiek. Wat dat betreft is het volgens Franzen weer wachten op een groene periode. Voor nu lijkt het erop alsof bitcoin even op adem komt van de stijgingen van de afgelopen maanden.

Verder ligt de focus van Franzen op dit moment op de 200-day EMA en de 200-day SMA, twee trendlijnen die volgens hem een interessante range vormen.

Tot nu toe zorgen deze lijnen voor support op de momenten dat bitcoin omlaag valt. Die range ligt momenteel tussen de 21.500 dollar en 24.000 dollar. Het is te hopen dat de koers niet zo ver terugvalt, maar in deze markt kunnen we natuurlijk helemaal niets uitsluiten.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....