“Bitcoin moet het cruciale level $29.000 houden”

De bitcoin koers is afgelopen week $29.700 hard gewezen en schommelt nu iets boven de $29.000. Wat vinden de analisten van de koers?

Een handelaar die niet zo positief is over de korte termijn is DonAlt. Sterker nog, de man is "zeer, zeer bearish" over de koers, maar hij heeft nog géén shortpositie geopend, zo bekent hij in de onderstaande video.

Volgens DonAlt is het een negatief signaal dat bitcoin er niet in slaagt om boven een belangrijk weerstandsniveau van $32.000 te stijgen. Dit terwijl aandelen wel weer in de lift zitten de afgelopen weken.

"Tot nu toe hebben we twee tests gehad van het niveau rond $31.500 en bitcoin is er niet in geslaagd om het niveau omhoog te duwen. Een zwak signaal. En dat terwijl aandelen het wel goed doen. De S&P, de Nasdaq en zelfs de Duitse aandelenindex, de DAX, bereikten allemaal een all-time high. Hetzelfde geldt voor de Franse CAC 40."

Ook ziet hij dat de positieve verhalen over bitcoin in het nieuws, zoals BlackRock en recent KPMG, geen reden zijn om te stijgen. Dat is volgens hem een reden tot zorg.

"Toen ik bitcoin kocht voor $15.000, $16.000, was mijn hele argument: 'Hey, we hadden rond $15.500 moeten, want FTX implodeerde, een aantal grote spelers implodeerden, alles ging naar nul, deze markt zou eigenlijk op nul moeten staan. Maar dat was niet zo. De prijs begon juist omhoog te kruipen...En nu geldt dit argument andersom. Bullish nieuws, maar we dalen juist en dat maakt me momenteel wel bearish."

Wat zeggen andere analisten over de koers? De Nederlander Michaël van de Poppe oordeelt dat $29.000 een cruciaal level is voor bitcoin. De kans zit erin dat de koers eerst nog gaat zakken naar $27.000, om daarna weer af te ketsen naar boven.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...