Bitcoin naar $100.000 ondanks verkiezingsresultaat VS

552 totale weergaven
Trump: "Bitcoin is de toekomst van Amerika"

Steven Lubka van Swan Bitcoin, een bedrijf in de Verenigde Staten dat het mogelijk maakt om bitcoin te kopen, verwacht dat bitcoin in 2025 “bijna zeker” richting de 100.000 dollar gaat. “Of ik denk dat we een koers met zes gestallen zien in 2025? Bijna zeker. Of ik denk dat we die koers gaan bereiken ongeacht wie de verkiezingen wint? Bijna zeker”, aldus Steven Lubka.

Bullish over bitcoin

“Bitcoin is altijd een investering geweest die meer wortelt in het fiscale en monetaire profiel van landen, soevereinen en de Verenigde Staten. Daar gaat geen enkele kandidaat iets aan veranderen”, zo vertelt Lubka.

Hiermee doelt hij op het fiscale beleid van Amerika, de overheidsuitgaven, die ongeacht een overwinning van Trump of Harris veel hoger blijven dan de inkomsten; zo claimt Lubka.

De torenhoge staatsschuld van Amerika betekent ook dat ze gedwongen zijn om op de lange termijn lage rentes te hanteren, omdat anders de rentebetalingen te snel zullen stijgen.

Amerika kan simpelweg niet vijf jaar een rente van +5% hanteren, omdat daarmee de rentebetalingen door het dak zouden schieten. Daar lijkt Lubka zich voor een groot deel op te baseren als hij zegt dat de Amerikaanse verkiezingen niet veel gaan veranderen aan de vooruitzichten voor bitcoin.

Angst voor Kamala Harris

De angst dat het presidentschap van Kamala Harris een beperkende werking op de bitcoin koers zou hebben is volgens James Davies van Crypto Valley Exchange overdreven.

Startups zullen het wellicht wat moeilijker krijgen, maar de industrie zal zich volgens hem vooruit blijven stuwen en floreren. Ook helpt het volgens hem dat bitcoin meer geïnstitutionaliseerd is dan ooit, dankzij de introductie van de Spot Bitcoin ETFs.

“Sommige van onze gemeenschappen zitten in echo-kamers en zijn ervan overtuigd dat de lucht zal branden als de andere zijde wint. De waarheid is dat de markt robuust is en niet volledig om Amerika draait. Daarbij reageerde de markt niet extreem negatief op grote gebeurtenissen aan allebei de kanten”, zo vertelt Davies.

Hij stelt ook dat crypto moet leren van de traditionele financiële wereld en moet lobbyen aan beide kanten. Ga samen met beiden kanten, zodat je succesvol bent, ongeacht de resultaten van de verkiezingen.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....