Bitcoin naar all-time high in juli? Deze analist is bullish

4919 totale weergaven
Bitcoin bulls grote crypto bull run aanstaande?

Bitcoin is de derde week van juli met groene cijfers begonnen en staat boven de 60.000 dollar. Daarmee begint het sentiment rondom de digitale munt om te keren en worden mensen weer enthousiast over bitcoin.

Koersstijging bitcoin: te mooi om waar te zijn?

Na een paar weken van zware dalingen staat bitcoin plotseling weer boven de 60.000 dollar. Vanochtend werd zelfs de bitcoin koers van 63.300 dollar aangetikt.

Daarmee is bitcoin met ongeveer 10.000 dollar gestegen vanaf de bodem die eerder werd bereikt op 53.500 dollar. Bitcoin is wat dat betreft aan een indrukwekkende opleving bezig.

Dat lijkt het gevolg van de mislukte moordaanslag op Trump, maar heeft uiteraard meerdere redenen. Het idee is dat Donald Trump bullish is voor bitcoin en dat de koers stijgt, omdat de aanslag mislukt is en zijn kansen om president te worden toenemen.

Maar vergeet niet dat de Duitse overheid klaar is met verkopen, dat de markt inmiddels gewend is aan de bitcoin van Mt. Gox en dat ook de macro-economische omstandigheden langzaam positief worden.

De bullmarkt is terug?

Als we het aan Wolf vragen, dan is de bullmarkt van bitcoin weer helemaal terug. “Herinnering op zondag: als bitcoin door de 61-62.000 dollar breekt en die koersen weet te houden als steun, dan zijn we helemaal terug op bullish terrein.”

Wat dat betreft heeft Wolf dus het idee dat we ons mogen opmaken voor verdere koersstijgingen. Dat hangt ook af van de verdere ontwikkeling van de macro-economische omstandigheden (lees: de Amerikaanse economie).

Met name dinsdag belooft daarin een spannende dag te worden met de Retail Sales, de verkopen in de Amerikaanse detailhandel. Als die wederom tegenvallen, dan is dat een signaal dat de inflatie onderweg naar beneden blijft en we mogelijk nog meerdere renteverlagingen krijgen in 2024.

“We hebben een RSI niveau die we niet meer zagen sinds 25.000 dollar, wat naar mijn mening suggereert dat de correctie voorbij is”, aldus de populaire analist Roman op Twitter. Kan bitcoin deze maand nog naar een nieuwe all-time high doorschieten? Dat gaan we zien!

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....