‘Bitcoin gaat nooit naar 0 dollar, want ik koop alles op 1 cent’, zegt Alistair Milne

Critici van bitcoin (BTC) roepen het wel eens: ”Bitcoin gaat naar nul!”. Bitcoiner Alistair Milne maakt een einde aan deze voorspellingen: hij heeft een kooporder voor 18,52 miljoen BTC klaargezet.

Niet op de huidige prijs van zo’n $9.200 per stuk, maar op een flink lager bedrag. In een tweet geeft Milne aan dat hij alle bitcoin opkoopt als de koers van BTC naar $0,01 zakt op de beurs Bitfinex.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Ik koop alle bitcoin op 1 cent”

Vandaag de dag is de marktkapitalisatie van bitcoin ongeveer gelijk aan het vermogen van Jeff Bezos, zo’n $170 miljard.

De actie van Milne is er eentje met een knipoog. Hij zet een order van $185.200 klaar, maar kan deze altijd weer weghalen mocht het hem te heet onder de voeten worden.

Orderboek van Bitfinex, met de order van Milne

'Bitcoin gaat nooit naar 0 dollar, want ik koop alles op 1 cent', zegt Alistair Milne

Bitcoin naar $0? Kleine kans

Het ecosysteem van bitcoin groeit gestaag. De hashrate stijgt, er worden miljoenen (en miljarden) dollars geïnvesteerd in allerlei onderdelen van het ecosysteem.

Sommige grote bitcoin miners zijn inmiddels beursgenoteerd, terwijl ook grote beurzen als Coinbase kijken naar een beursgang.

Met het oog op privacy op het netwerk gebeurd er overigens ook genoeg. Zo wordt er gewerkt aan CoinSwap, dit is een manier om je transacties van een extra laagje privacy te voorzien.

Daarnaast lijkt bitcoin meer nodig dan ooit.

In landen als Venezuela, Argentinië en Libanon storten de lokale valuta’s in rap tempo in. Terwijl de toegangswegen naar een vluchthaven als de Amerikaanse dollar wordt gedwarsboomd door lokale regeringen. Ook dreigt de VS met sancties tegen Hong Kong Dollar.

Een neutrale wereldvaluta die niet wordt aangestuurd door politici of centrale banken is voor sommige mensen nu al van levensbelang. Niet voor niets heeft ook de Human Rights Foundation inmiddels een bitcoinfonds opgericht om de ontwikkeling van het protocol verder uit te bouwen, met name op het gebied van privacy.

Hoe dan ook: we hebben naast dit soort ontwikkelingen ook voorlopig Milne als stok achter de deur.

Meepraten? Kom gezellig langs op Telegram!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...