Bitcoin verwerkte recordvolume aan transacties in maart: $366 miljard

Maart was een prima maand voor het bitcoin. Het netwerk verwerkt een recordvolume aan transacties, zo blijkt uit onderzoek van The Block.

$336 miljard aan transacties

Het (aangepaste) on-chain volume in maart bedroeg maar liefst $366,27 miljard. Dat is een toename van 14,7% ten opzichte van de maand februari. Toen was er met $319,3 miljard ook al sprake van een record (zie de onderstaande grafiek).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Maart is dan ook de derde opeenvolgende maand dat het betaalvolume op bitcoin een nieuw hoogtepunt bereikt.

Een gedeeltelijke verklaring is natuurlijk de stijgende bitcoin prijs. Die maakt dat het on-chain volume in dollars ook meer waard is.

Bitcoin verwerkte recordvolume aan transacties in maart: $366 miljard

bron: The Block

Mining inkomsten

Maart was ook voor bitcoin mining bedrijven een prima maand. The Block heeft geschat dat ze gezamenlijk 1,5 miljard dollar aan omzet genereerden.

Die maand werd met $61.700 het vorige record bereikt. Het leidde ook tot een recordvolume aan futures en opties, waarmee handelaren speculeren op de toekomstige prijs van bitcoin.

Tot nu toe is de maand april ook een prima voor zowel het netwerk als de handel. Vorige week is het voorlopig laatste record bereikt met $64.895. Momenteel is er sprake van een correctie en schommelt de koers bij $54.000.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Volg het laatste Bitcoin Nieuws via onze app. De versie voor Android is hier te downloaden.

Lees meer over:
netwerktransacties

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...