Bitcoin NFT’s behalen mijlpaal: Ronin voorbijgestreefd met verkoopwaarde

2852 totale weergaven
bitcoin nft's

Bitcoin heeft onlangs aanzienlijke vooruitgang geboekt in de NFT-verkoop en heeft de Ronin-blockchain ingehaald, die voorheen de derde plaats had in de ranglijst van alle tijden als het gaat om waarde van verkopen.

Bitcoin houdt Ronin in met NFT-verkopen

Op 18 juni meldde CryptoSlam dat Bitcoin-gebaseerde NFT’s een totale verkoopwaarde van $4.271.928.280 hadden bereikt. Dit nieuwe record plaatste Bitcoin boven Ronin’s $4.271.675.550 en bij de top drie blockchain netwerken voor NFT-verkoop, naast Ethereum en Solana.

In de afgelopen 30 dagen hebben Bitcoin-gebaseerde NFT’s een verkoopvolume van $148 miljoen behaald, waarmee ze de tweede plaats veroverden na Ethereum’s $157 miljoen. Solana volgde met ongeveer $77 miljoen aan verkopen.

Ondanks deze sterke cijfers heeft de NFT markt een terugval ervaren, waarbij de top drie blockchains een daling van 40% in de verkoopvolumes over 30 dagen lieten zien, volgens CryptoSlam.

Indrukwekkende verkoopcijfers tijdens van NFT marktdaling

Volgens CryptoSlam’s gegevens van 4 juni hadden Bitcoin-gebaseerde NFT’s meer dan $4 miljard aan totale verkoopwaarde bereikt. Dit cijfer omvat $3,97 miljard aan NFT-verkoop en meer dan $80 miljoen aan wash sales.

Ondanks deze indrukwekkende mijlpalen zag de bredere NFT-markt een aanzienlijke daling in verkoopvolumes. In mei daalden de NFT-verkoopvolumes met 54% vergeleken met april, waarbij de markt $624 miljoen noteerde in mei, vergeleken met meer dan $1 miljard in april.

Veelbelovende Bitcoin NFT’s

Jeff Zirlin, medeoprichter van Sky Mavis, het team achter Ronin, sprak over de opkomst van Bitcoin NFT’s. Hij vertelde dat, hoewel hun focus niet op Bitcoin ligt, ze de voordelen van bredere NFT-adoptie erkennen.

Zirlin zei: “We hebben niet veel aandacht besteed aan Bitcoin NFT’s omdat ze nog primitief zijn en niets met gaming te maken hebben. Over het algemeen is meer adoptie van NFT’s goed, en we zijn concurrerender met ecosystemen die specifiek op gaming gericht zijn.”

Zirlin benadrukte de veranderende omgeving van gaming en merkte op dat traditionele gamebedrijven te maken hebben met stijgende kosten voor het aantrekken van gebruikers. Hij wees erop dat Web3 een alternatief biedt door langer durende games te creëren via beloningsstructuren die zijn afgestemd op de kerngebruikers en op eigendom gebaseerde inkomstenmodellen.

Lees meer over:
bitcoin nftNFTs

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd