Bitcoin (BTC) on-chain transacties nemen af, aantal Lightning nodes groeit

762 totale weergaven

Het aantal on-chain transacties van bitcoin (BTC) neemt sinds juni af. De prijs van bitcoin stond deze zomer nog op een prijs van $13.800, maar kelderde daarna naar het huidige prijspunt rond de $7.000.

Het aantal transacties kende in oktober nog een piek, toen bitcoin weer eventjes de $10.000 raakte.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin transacties

Bij een gebrek aan interesse op de handelsmarkten, sturen mensen geen bitcoin meer naar beurzen. Dit kan een oorzaak zijn van de mindere transacties. Maar dat blijft altijd gissen, er spelen veel factoren mee.

Bitcoin futures

Tegelijkertijd lijkt de interesse in bitcoin futures weer wat op te krabbelen. Om mee te doen op de derivatenmarkten zijn echter ook geen bitcoin transacties on-chain nodig. De futures bij BitMEX zijn het populairste in Europa.

TokenAnalyst heeft nog een andere leuke grafiek. De adressen met grote aantallen BTC nemen in rap tempo af. Eerder deze maand vestigde het netwerk ook nog een nieuw record: er zijn 28,39 miljoen adressen met minstens 1 Satoshi.

Lightning Network

Als alternatief voor de main chain van bitcoin is er het Lightning Network. Daarmee kun je sneller bitcoin versturen zonder de onderlaag te gebruiken en te belasten.

Om je eigen transacties te versturen en BTC te gebruiken heb je een eigen node nodig. Het aantal nodes groeit gestaag. Bij elkaar opgeteld zijn er zo’n 5.000 bekende Lightning nodes.

Het volume op het Lightning Network is nog niet zo hoog dat het een grote invloed heeft op de transacties on-chain, maar het is wel een alternatief.

Lees ook: Deze Bitcoin wallet maakt gebruik Lightning Network makkelijker

Bitcoin Lightning nodes volgens

Bitcoin (BTC) on-chain transacties nemen af, aantal Lightning nodes groeit
Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...