Bitcoin on-chain: miners sturen grote hoeveelheden bitcoin naar derivatenbeurzen

Nieuwe on-chain data leert ons dat bitcoin miners grote hoeveelheden bitcoin richting derivatenbeurzen sturen. Hiermee proberen bitcoin miners zichzelf te beschermen tegen eventuele nieuwe correcties.

4.300 bitcoin verlaten reserves miners

In de afgelopen twee weken gaat het om een totaal van 4.300 bitcoin die uit de reserves van miners is verdwenen. Met een bloksubsidie van 6,25 bitcoin per 10 minuten verdienen miners over een periode van twee weken 12.600 bitcoin aan bloksubsidies. De 4.300 bitcoin die uit de reserves van de miners is verdwenen gaat echter om een netto-uitstroom.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin on-chain: miners sturen grote hoeveelheden bitcoin naar derivatenbeurzen

Over het algemeen is een uitstroom bij de miners een bearish teken voor bitcoin. Interessant is dat het gros van de uitstroom niet richting de spot, maar richting de derivatenbeurzen ging. Wat erop wijst dat miners proberen hun bitcoin binnenboord te houden, en tegelijkertijd posities openen om zichzelf te beschermen tegen verdere correcties.

Als dat laatste het geval is, dan hoeft de netto-uitstroom niet per se bearish te zijn, aangezien miners hun bitcoin dan niet direct verkopen op de spotmarkt.

De bitcoin koers

De bitcoin koers hangt momenteel op 21.400 dollar en beweegt op de uurgrafiek in een steeds nauwere range met lagere toppen en hogere dalen. We lijken wat dat betreft af te stevenen op een beslismoment.

Bitcoin on-chain: miners sturen grote hoeveelheden bitcoin naar derivatenbeurzen

Als de koers erin slaagt om boven de trendlijn uit te breken, dan staat bitcoin mogelijke een paar feestelijke dagen te wachten. Lukt dat niet, dan moeten we waarschijnlijk weer in de verdediging om de 20.000 dollar te beschermen.

Verder horen we op dit moment steeds vaker het woord “recessie” vallen en verschillende analisten hebben het idee dat die aanstormende recessie voor een gedeelte al in de prijs verwerkt zit. Enig positief nieuws op het gebied van macro heeft zo een kans om de koers een nieuwe boost te geven.

Alles bij elkaar komen er dus een paar spannende dagen tot weken aan voor bitcoin. De Federal Reserve komt steeds verder in de knel met hun strengere monetair beleid en veel on-chain indicatoren reppen over een bodem. Langzaam maar zeker begint het plaatje weer groen te kleuren voor bitcoin.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....