3 signalen die vandaag belangrijk zijn voor de bitcoin koers

3 signalen die vandaag belangrijk zijn voor de bitcoin koers

Met de dagelijkse Bitcoin On-chain Update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Welke signalen zien we on-chain?

Disclaimer: dit is géén financieel advies.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1. Support bij $60.000?

Waar ligt het belangrijkste supportniveau voor bitcoin? Ki Young Ju, CEO van on-chain analysebedrijf Cryptoquant wijst erop dat er voor 840 miljoen dollar aan futures is gekocht toen de prijs $60.000 naderde.

In zijn ogen is dit - aankopen van groot volume aan futures - een belangrijk signaal dat het supportlevel voor de koers bij dit niveau ligt.

bron: CryptoQuant

Rekt Capital (sic!) ziet ook dat het er technisch voorlopig goed uitziet en de rechthoeken groene zone succesvol heeft getest.

De Nederlandse technisch analist Michaël van de Poppe ziet dat het plaatje er positief uitziet voor de koers en durft zich te wagen aan een koersdoel van $90.000.

Daarbij wordt ervan uitgegaan dat bullmarkt nog tot minstens het eerste kwartaal van 2022 door dendert.

Ook Fundstrat waagde zich vorige week aan dit prijsdoel op de middellange termijn.

Een hogere prijs is het gevolg van meer vraag dan aanbod. Het past - nog steeds - bij het beeld in de markt dat lange termijn investeerders (LTH) hun bitcoin blijven vasthouden en zelfs een voorzichtige verkoop van hun munten van de afgelopen dagen hoort bij deze fase van deze bullmarkt, aldus Dylan LeClair in dit gesprek met podcaster Anthony Pompliano.

Dat ook de LTH-groep wel eens wat munten distribueert naar beurzen, is geen tendens die tot onrust moet leiden.

2. Miners houden voorlopig óók vast

Een van de groepen die vasthoudt, zijn mining bedrijven, zo concludeert ook deze analist.

Nadat China een compleet verbod op bitcoin mining had afgekondigd in juli 2021, zijn miners juist gestart met het uitbouwen van hun bitcoinpositie.

Zelfs toen er recent een prijs van $67.000 is bereikt, veranderde dat weinig aan het accumulatiegedrag van deze groep.

Hoewel deze groep minder invloed kan uitoefenen op de bitcoin prijs in vergelijking met bijvoorbeeld whales, zijn miners een belangrijke partij in het ecosysteem van bitcoin.

3 signalen die vandaag belangrijk zijn voor de bitcoin koers
bron: CryptoQuant

3. Supply Delta indicator

On-chain analist Charles Edwards, bedenker van onder meer de Hash Ribbon-indicator, komt met de Supply Delta op de proppen.

Hij omschrijft deze zelf als een 'eenvoudige on-chain oscillator die de neerwaartse (en opwaartse) curves van de bitcoin koers kan signaleren.

Bovendien biedt het meer inzicht in het gedrag van zowel de lange termijn als de korte termijn investeerders (LTH versus STH).

Glassnode maakt een onderscheid tussen de LTH-groep die 155 dagen of langer vasthouden. Het zijn simpelweg beleggers, die ondanks fikse koersschommelingen, hun stack in ere houden.

Supply Delta is het resultaat van de rekensom: de voorraad van korte termijn houders minus de voorraad van de lange termijn houders.

Supply Delta =STHS/sma(STHS) - LTHS/sma(LTHS).

Hierbij is 'sma' een Simple Moving Average het gemiddelde over de afgelopen twee jaar (720 dagen) is om een te grote invloed van uitschieters uit te sluiten.

De Supply Delta indicator geeft volgens hem een eerder signaal dat de markt een top heeft bereikt, het is daarmee aanvullend op de STH- en LTH-data.

bron: Glassnode

Hij heeft deze indicator toegepast op de marktsituatie van 2021 tot nu toe en komt tot de volgende conclusie.

Edwards concludeert dat zijn indicator (rode lijn) éérder een top signaleerde van de koers in de onderstaande grafiek.

De rode lijn daalde namelijk al eerder dan de spotprijs (zwarte lijn) bij de prijscorrectie van mei 2021.

3 signalen die vandaag belangrijk zijn voor de bitcoin koers

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app.

Lees meer over:
Bitcoin on-chain

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties