Deze Bitcoin ondernemer stak $5,2 miljoen in campagne Joe Biden

Sam Bankman-Fried, oprichter van Bitcoin derivatenbeurs FTX en handelsfirma Alameda, heeft $5,2 miljoen gedoneerd aan de campagne van Joe Biden.

Bitcoin bedrijf doneert aan Biden

Dat blijkt uit data van OpenSecrets.org, een organisatie die donoren aan beide campagnes in kaart heeft gebracht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bedrijven die Biden hebben ondersteund zijn onder meer Bloomberg, Alphabet en de University of California. In de lijst staat FTX.US, een opkomende derivatenbeurs binnen de bitcoin industrie. Daarnaast heeft ook hedge fonds Renaissance Technologies (RenTec) een gift gedaan.

Op moment van schrijven staat Biden voor met 264 kiesmannen. Trump wil diverse rechtszaken starten om in een aantal staten het stemproces aan te vechten.

Bankman-Fried heeft zijn donatie bevestigd aan The Block, die via market maker en handelshuis Alameda is gelopen. Dat is een partij die overweegt om in de Bitcoin sector te stappen.

Saillant detail: op FTX kon je ook speculeren wie de winnaar wordt van de verkiezingen via Bitcoin futures TRUMP en BIDEN.

Bitcoiner als senator

In een aantal plekken in de Senaat zijn inmiddels vergeven. Bitcoiner Cynthia Lummis heeft namens de Republikeinse partij voor Wyoming een plekje in de Senaat bemachtigd. Goed nieuws, want ze staat bekend om haar affiniteit met bitcoin.

Daarnaast dingt Kelly Loefler mee voor één van de twee beschikbare plekken in de Senaat namens Georgia. Loefler is de oud-ceo van Bakkt, een marktplaats van (fysieke) bitcoin futures en opties.

Zo steekt de Intercontinental Exchange, het moederbedrijf van de New York Stock Exchange en Bakkt, heeft 1 miljoen dollar gestoken in Trump. Ook Marvel Entertainment, bekend van de films, heeft $10,5 miljoen gestoken in een Trump PAC ‘America First Action’.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCdonatie

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...