El Salvador opent na Bitcoin Ambassade in Lugano er nu ook een in Texas

El Salvador is van plan een Bitcoin Ambassade te openen in Texas. Dat meldt de ambassadeur van het Midden-Amerikaanse land die in de Verenigde Staten de honneurs waarneemt.

Bitcoin Ambassade

Milena Mayorga deelt het nieuws op Twitter. Het lijkt een soortgelijke stap te zijn als een ambassade in Zwitserland, bij het project Lugano.

In september 2021 was El Salvador het allereerste land in de wereld dat van bitcoin een wettig betaalmiddel maakte. Het is een verdeeld succes gebleken, zoals je in de serie op Bitcoin Focus hebt kunnen lezen.

Mayorga noemt Texas een "nieuwe bondgenoot" en ze schrijft dat ze Joe Esparza, plaatsvervangend secretaris van de staat, heeft ontmoet. Samen gaan ze een Bitcoin Ambassade openen om bitcoin-gerelateerde dingen te bespreken en uit te wisselen.

Het is nog niet bekend wat de rol van deze ambassade gaat zijn, behalve het delen van informatie en ontwikkelingen met het bredere publiek.

In oktober 2022 deed El Salvador hetzelfde in Lugano in Zwitserland. Het initiatief moet projecten ondersteunen om de acceptatie van bitcoin (en andere cryptocurrency's) in de regio te stimuleren. Het bitcoin-kantoor wil ook de uitwisseling van studenten en talenten tussen El Salvador en Lugano bevorderen.

De twee tekenden ook een Memorandum of Understanding (MoU) over economische samenwerking.

De afgelopen weken kwam El Salvador in het nieuws wat betreft hun obligaties. Ze betaalden in alle stilte een lening van $800 miljoen af, terwijl dit regelmatig werd aangehaald als een mogelijk probleem vanwege de bitcoinadoptie. Het IMF erkende later dat de geprojecteerde risico's niet zijn uitgekomen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsEl Salvador