El Salvador opent nieuwe instantie speciaal gericht op bitcoin

El Salvador opent nieuwe instantie speciaal gericht op bitcoin

El Salvador opent een speciaal kantoor voor bitcoin. De overheidsinstantie krijgt de naam National Bitcoin Office (ONBTC). Het land zet vol in op de munt en daar hoort een 'gespecialiseerde administratieve eenheid' bij.

Het initiatief moet alle lokale projecten gaan overzien. Alles wat te maken heeft met bitcoin moet door deze nieuwe tak van de overheid worden gestuurd. Het nieuwe blik ambtenaren gaat ook samenwerken met andere landen.

El Salvador wil op deze manier meer sturing geven aan de initiatieven rondom bitcoin. Op LinkedIn geeft men meer tekst en uitleg: "Het doel van ONBTC is het ontwerpen, plannen, analyseren en evalueren van aan bitcoin gerelateerde projecten.

Leuk weetje: mensen die over bitcoin willen praten met president Nayib Bukele moeten ook de keuring komen bij ONBTC.

Het National Bitcoin Office moet eigenlijk hét centrum voor de het bureaucratische gedeelte van de bitcoinplannen. Zo gaat het ministerie van Buitenlandse Zaken met ONBTC in gesprek als men met andere landen in gesprek wil.

Het hoofd van de organisatie wordt aangesteld door Bukele. Het overige personeel is de verantwoordelijkheid van de nog aan te stellen topman/topvrouw.

Dit initiatief is een nieuwe in een reeks van gebeurtenissen rondom bitcoin. El Salvador is het eerste land ter wereld dat publiekelijk volop inzet op BTC. Bitcoin is een nationale munt, naast de Amerikaanse dollar. Bukele hoopt met bitcoin El Salvador een boost te geven.

Lees meer over:
Bitcoin El Salvador

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan