Bitcoin op weg naar fikse daling volgens deze analist

447 totale weergaven

De pseudonieme handelaar DonAlt, die er in 2022 in slaagde om vrijwel exact de bodem van bitcoin te voorspellen, voorziet nu een correctie voor de grootste crypto van de markt. In een nieuwe strategie-sessie voor zijn 50.600 abonnees op YouTube, ontleedt DonAlt hoe bitcoin op de dagelijkse grafiek door een symmetrische driehoek is gebroken en wat dat betekent voor de koers.

Lange correctie in aantocht?

Volgens de analist betekent het naar beneden doorbreken van de symmetrische driehoek dat bitcoin een lastige periode te wachten staat als we kijken naar de technische analyse. "Als dergelijke patronen aan de onderkant breken, dan denk ik dat je echt een correctie kan verwachten", aldus DonAlt.

Volgens de analist is het echter helemaal geen man overboord maar eerder een kans voor bulls om tegen lagere koersen bitcoin in te kopen. Als we DonAlt mogen geloven is het helemaal niet erg als de koers van een financiële asset even afkoelt na de gigantische run die bitcoin eerder dit jaar maakte.

"Ik denk dat we behoorlijk wat tijd hebben en dat de markten over de gehele linie zullen afkoelen. Dat kan dalende koersen als gevolg hebben, maar ook betekenen dat we zijwaarts zullen handelen of vanaf hier een beetje een hobbelig traject krijgen", zo deelt de analist zijn visie.

Dave the Wave predikt op dit moment vooral geduld. Volgens hem is de bitcoin koers in het grote plaatje precies waar het zou moeten zijn en zien we op dit moment helemaal geen rare of uitzonderlijke dingen gebeuren.

Verbazing over zwakte

Verder geeft DonAlt aan dat hij verbaast is over de zwakte van bitcoin, omdat de macro-economische omstandigheden volgens hem juist gunstig zijn voor de digitale munt. "We hebben een sterke S&P 500 gehad. We hebben een sterke periode van goud gezien. We hebben de bankencrisis en we zagen een zwakke dollar. Vervolgens kon bitcoin niet verder stijgen... waarom?", zo vraagt DonAlt zich af.

Op zich is dat niet vreemd, omdat de rentes nu eenmaal blijven stijgen. Ook vorige week weer verhoogde de Federal Reserve de rente. Dat zijn macro-economische ontwikkelingen die niet per se in het voordeel van bitcoin zijn.

Wat dat betreft is het ook vreemd dat DonAlt rept over een gunstig macro-economisch klimaat voor bitcoin, waar in mijn optiek helemaal geen sprake van is.

Verder zagen we bitcoin tijdens de bankencrisis al indrukwekkende stappen maken, waardoor het ook vreemd is om te stellen dat bitcoin achterblijft op goud en de S&P 500. Bitcoin presteert dit jaar zelfs een stuk beter dan zowel de S&P 500 en goud. Zelfs als de je rendementen van die assets bij elkaar optelt doet bitcoin het nog beter.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....