Bitcoin prijs breekt ook door $48.000, terwijl het nu groter is dan Tesla

De prijs van bitcoin (BTC) heeft vannacht weer een nieuw record gezet. Waar het gisteren al de oude top van $42.200 verpletterde, moest vlak voor middernacht ook de grens van $45.000 er aan geloven. Momenteel kost één bitcoin 18,835.82USD. Dat is een verandering van -6.09% de afgelopen 24 uur.

Bitcoin stijging

De stijging van de koers heeft natuurlijk alles te maken met het nieuws van gisteren: autofabrikant Tesla heeft voor $1,5 miljard aan bitcoin gekocht, en ze gaan de cryptomunt in de toekomst ook nog eens als betaalmiddel accepteren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Toen de dagelijkse candlestick van gisteren sloot, zagen we iets bijzonders. Het was namelijk de grootste dagelijkse groei in dollars gemeten óóit! Gisteren werd bitcoin in één dag ineens $8,871 meer waard. Dat kwam nog nooit eerder voor.

Marktkapitalisatie

Hierdoor is de marktkapitalisatie van Bitcoin ook flink gestegen. De totale waarde van de cryptomunt kun je berekenen door de spotprijs te vermenigvuldigen met het aantal bitcoin dat in omloop is. Momenteel zijn dat er 18,62 miljoen. En met een prijs van om en nabij de $48.000, kunnen we stellen dat Bitcoin momenteel $880 miljard waard is!

Hierdoor zien we op companiesmarketcap iets bijzonders gebeuren: Bitcoin is nu groter dan Tesla zelf. Het zevende grootste bedrijf van de wereld moet nu ook de cryptomunt boven zich dulden. Het eerstvollgende bedrijf dat de cryptocurrency kan inhalen is de Chinese gigant Tencent.

Bitcoin prijs breekt ook door $48.000, terwijl het nu groter is dan Tesla

Wat ook een leuk feitje is, is dat we nu kunnen stellen dat enorm veel mensen in de wereld nu indirect bitcoin hebben. Olivier Janssens merkte dit gisteren op: iedereen die een aandeel Tesla heeft, heeft indiect bitcoin en staat dus blootgesteld aan de cryptomunt.

Tesla is het meest populaire aandeel in de markt. Het feit dat dit bedrijf nu zowel bitcoin als kaserserves aanhoudt én het als betaalmiddel gaat accepteren, zorgt er volgens Janssens ook voor dat Bitcoin nu niet meer te verbieden is.

Om ook goud in te halen moet bitcoin nog wel even door groeien. Momenteel is het nog maar 7,2% van de goudmarkt waard. Om zo ver te komen moet de koers nog een aantal keer over de kop, tot een prijs van $666.000.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Poll

Bereikt de bitcoin prijs vandaag nog de $50.000

Lees meer over:
Tesla