Bitcoin prijs stokt bij $19.000, instituties pompen $429 miljoen in BTC

1070 totale weergaven
|

De Bitcoin (BTC) prijs is dinsdag onder de $19.000 geduikeld naar een laagste punt van $18.612. Voorlopig laat de cryptomunt het psychologische niveau van $20.000 links liggen.

Bitcoin en instituties

Aan het sentiment lijkt het niet te liggen. Persbureau Reuters meldt vandaag dat instituties de afgelopen weken flink wat Bitcoin en andere cryptovaluta hebben ingeslagen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat blijkt uit marktonderzoek van Coinshares, die zelf ook een Bitcoin – en cryptofonds bestiert.

Alleen al de afgelopen week is er 429 miljoen dollar (353,7 miljoen euro) naar beleggingsfondsen gevloeid van vermogensbeheerders zoals Grayscale en 21Shares.

2020 is het jaar van het institutionele geld dat naar Bitcoin vloeit. Het is geen verrassing dat er dit jaar veel meer kapitaal naar Bitcoin en andere cryptovaluta is gegaan in vergelijking met 2019.

Toen stond het totaal op 2,57 miljard dollar aan gealloceerd vermogen, terwijl de teller voor 2020 al bijna op 15 miljard dollar staat.

Bitcoin prijs stokt bij $19.000, instituties pompen $429 miljoen in BTC

‘Bitcoin blijft, ik wil het begrijpen’

Vorige week stond in het teken van een all-time high bij $19.918 op de Bitstamp grafiek. Deze opmars was te verklaren door een sterk toegenomen vraag van beursgenoteerde bedrijven zoals PayPal én beleggingsfondsen zoals Grayscale.

Zij bedienen klanten die voorheen géén exposure hadden in Bitcoin en zich veilig voelen bij een bekend beleggingsfonds. Beursgenoteerde bedrijven bezitten volgens de laatste cijfers nu bijna 900.000 Bitcoin.

Reuters sprak met fondsmanager James Butterfill van Coinshares, die zegt:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Als fonds krijgen we ineens andere vragen van klanten. Ze zien Bitcoin niet meer als speculatief, maar realiseren zich dat Bitcoin blijft. ‘Leer het ons dan te begrijpen’. [/penci_blockquote]

Volgens Butterfill staat Bitcoin pas aan de vooravond van een doorbraak en is de cryptomunt ook verreweg de populairste keuze voor grotere beleggers.

Dat de prijs zakt op de spotmarkt, is juist in het voordeel van grote partijen die vaak buiten de spotmarkt om inkopen doen via gespecialiseerde handelsdesks. Met andere woorden: de vraag kan stijgen, terwijl de spotprijs achterblijft.

Sentiment

Op moment van schrijven zit er 351 miljard dollar in Bitcoin opgeslagen. Dat is goed voor 2,9% van de totale goud markt volgens het Clark Moody dashboard.

Kijken we naar de Fear & Greed index van Alternative.me, dan is er nog steeds sprake van ‘extreme greed’.

Het is een samengestelde index om het marktsentiment te ‘meten’. De index neemt de volgende variabelen mee: koersschommelingen (volatiliteit), handelsvolume, marktdominantie bitcoin en marktsentiment (Google Trends, sociale media, onderzoeken).

De komende week moet blijken of de koers gaat corrigeren na de eerdere opmars of dat de koers het niveau $19.400 weet te veroveren.

Volgens trader Bitcoin Jack liggen er nog diverse kaarten op tafel, maar hij is bezorgd over de huizenhoge verwachtingen, getuige het extreme sentiment.

De prijs in euro:

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...