‘Bitcoin prijs lijkt geprogrammeerd, koers gaat naar $200.000’

349 totale weergaven

Het klinkt misschien surreëel, maar er zijn nog steeds veel analisten die denken dat de Bitcoin prijs binnen enkele jaren richting de $100.000 of zelfs de $200.000 gaat. En dit is niet enkel wishful thinking, maar er zitten soms ook modellen en analyses achter.

Bitcoin cyclus

Zo stelt TechDev dat Bitcoin naar een wiskundig "geprogrammeerde" all-time high van $200.000 of zelfs hoger gaat. Hij baseert deze uitspraak op de Relative Strength Index (RSI).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

RSI is een klassieke indicator die wordt gebruikt om overbought en oversold situaties te identificeren. De analist stelt op basis van deze indicator dat de tweede fase van de bull-run van 2021 pas net is begonnen. Net zoals de vierjaarlijkse cycli van de prijs van Bitcoin, heeft ook de RSI door de jaren heen een patroon gevolgd.

"Elke cyclus heeft 2 pieken gehad. 2021 gaat nu richting de tweede."

In elke cyclus van vier jaar bereikt de RSI een piek op een niveau dat iets lager ligt dan de cyclus ervoor. Hiermee trekken analisten conclusies om op voorhand de top van een volgende bullrun te kunnen vaststellen.

"Het is interessant om de neerwaartse weerstandslijn te zien die al acht jaar stand houdt. We hebben dat bereikt en het is waarschijnlijk top. Of op zijn minst een niveau om risico's serieus opnieuw te evalueren."

Hij verwijst met al deze uitspraken naar onderstaande grafiek:

'Bitcoin prijs lijkt geprogrammeerd, koers gaat naar $200.000'

Vergelijking met goud

Als je uitgaat van deze trend, zou de koers volgens TechDev naar de $200.000 tot $300.000 kunnen gaan in deze cyclus. Het ziet er in zijn ogen "bijna te geprogrammeerd uit".

Hij vergelijkt de prijsontwikkeling van Bitcoin ook nog met de stijging van goud in 1970, toen de fysiek schaarse activa dezelfde marktkapitalisatie van van $1.200 miljard ($1,2 trillion).

Deze uitspraken zijn in lijn met die van PlanB, die in zijn Stock-to-Flow Cross Asset (S2FX) model de gemiddelde prijs van $288.000 aanhaalt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwskoers

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...