Bitcoin prijs naar $29.000, stoten we door naar $31.000?

341 totale weergaven

Bitcoin is door de $29.000 geschoten afgelopen 24 uur. Het is de eerste keer sinds mei dat de prijs dit niveau bereikt. Wat zijn de verklaringen voor deze stijging?

Het lijkt erop dat er meer interesse is vanuit institutionele beleggers zoals BlackRock en Fidelity, die beiden een (hernieuwde) aanvraag voor een beursgenoteerde bitcoin fonds (spot ETF) bij de toezichthouder hebben neergelegd.

Ook clubs zoals WisdomTree en Invesco stoffen hun aanvraag af en zien kans op goedkeuring. Of dat daadwerkelijk gebeurt, valt te bezien. De Securities & Exchange Commission (SEC) is zeer kritisch over de cryptomarkt en vermoedt prijsmanipulatie en wash trading. Daar staat tegenover dat BlackRecord een bijzonder goed track record heeft, op één na is er nooit een aanvraag afgekeurd. En ook Deutsche Bank gaat cryptorekeningen openen voor haar klanten.

De SEC heeft echter nog acht maanden om de aanvraag goed te keuren, maar beleggers anticiperen nu al op een goedkeuring, ook wel bekend als "frontrunning".

Verder is EDX Markets opgegaan, een nieuw handelsplatform van Charles Schwab, Fidelity en Citadel Securities. Amerikaanse bedrijven met miljoenen klanten die nog géén exposure hebben tot bitcoin. Het is natuurlijk altijd de vraag of dat leidt tot meer vraag naar bitcoin, in ieder start deze 'on ramp' nu wel klaar.

Ook met de komende halvening in het achterhoofd, miners ontvangen dan per dag maximaal 450 bitcoins in plaats van 900 bitcoins wat leidt tot minder verse bitcoins op de markt. is historisch gezien een prijstrigger gebleken. Met een stijgende prijs verdienen miners uiteraard meer in dollars als ze besluiten hun gedolven btc om te wisselen in fiat geld.

Technisch gezien is de koers door de $28.500 gesloten, die gold als historische weerstand.

De Nederlandse analist en handelaar John van Meer, ook wel bekend als de Bitcoin Consultant, ziet ook dat het goed zit en verwacht een verdere stijging naar $31.000.

Rekt Capital ziet dat er nieuwe "higher high" is bereikt voor de koers en dat de lagere koersregionen even verleden tijd zijn.

Kijken we on-chain naar de kostenbasis van kortetermijnhouders van bitcoin. Hij concludeert dat deze groep support heeft gevonden bij $26.500 op basis van het zevendaagse gemiddelde van deze metric.

Bitcoin is een volatiel beest, de komende weken moet duidelijkheid geven of deze koers wordt doorgezet.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwskoersprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...