Bitcoin prijs stijgt met 9% naar $23.000

Bitcoin is na de bekendmaking van de nieuwe Amerikaanse rente door de Federal Reserve, verhoging van 75 basispunten naar 2,25 tot 2,5 procent, aan een flinke stijging begonnen. Dat lijkt met name te komen door commentaar van Jerome Powell, die namens de Federal Reserve wist te melden dat ze zich momenteel op neutraal terrein begeven.

Amerikaanse rente op neutraal terrein

Neutraal terrein betekent dat de Federal Reserve het huidige renteniveau beschouwt als een rente die de markt noch stimuleert noch afkoelt. Na dat specifieke commentaar van Jerome Powell schoten vrijwel alle risico-assets de lucht in.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De aandelenmarkten gingen omhoog en ook bitcoin is aan een behoorlijke plus begonnen. Op het moment van schrijven gaat het zelfs om een plus van 10 procent over de afgelopen 24 uur.

De komende maanden verwacht de markt nog één verhoging van 50 basispunten, twee verhogingen van 25 basispunten, om vervolgens begin 2023 al de eerste renteverlaging van 50 basispunten over ons heen te krijgen. Volgens Edward Moya van OANDA hebben we nog geen "groen licht" om risico-assets te kopen.

"We krijgen pas een duidelijk groen licht om risico-assets te kopen als we bewijs hebben dat de inflatie daalt. Met de energietekorten en problemen in de productieketen ziet het er daar niet naar uit", aldus Moya.

Van de Poppe ziet kans op zomer-rally naar 30.000 dollar

Als het aan Michaël van de Poppe ligt, dan is bitcoin klaar om aan een rally van jewelste te beginnen. Volgens de analist zijn met name de meer teruggetrokken Jerome Powell en de al in de prijs verwerkte impact van 3AC, Celsius en anderen een positieve ontwikkeling.

De bevestiging daarvan komt van Glassnode dat constateert dat bitcoin boven de Realized Price is uitgebroken die momenteel op 21.800 dollar ligt. De Realized Price vertegenwoordigt de gemiddelde prijs waartegen alle bitcoin voor het laatst van adres gewisseld zijn.

Er is dus een hoop positiviteit te vermelden, maar niet iedereen is overtuigd van een knallende rally naar de 30.000 dollar. Dat is logisch, want als het een zekerheid zou zijn, dan was de prijs waarschijnlijk al op of rond dat niveau geweest.

Lees meer over:
bitcoin koersBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....