Onderzoek gestart naar hoge bitcoin koers in Zuid-Korea

De bitcoin prijs in Zuid-Korea ligt onder de loep. De prijs ligt in Zuid-Korea vaak hoger dan in de rest van de wereld. Naar verluidt is er tot wel $1,5 miljard mee is gemoeid.

Het is een nieuwe stap in een langdurig onderzoek naar de beroemde ‘bitcoin premium’ in het land. Handige jongens zouden via ‘illegale buitenlandse betalingen’ mooie winsten hebben behaald.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De financiële toezichthouder in het land, de Financial Supervisory Service (FSS), heeft gisteren de uitgangspunt voor het onderzoek gedeeld. Dat melden lokale media.

Profiteren van de situatie

Volgens de FSS zijn er verschillende bedrijven geweest die gebruikmaakte van de ‘Kimchi Premium’. Bitcoin is een wereldwijd netwerk, maar kent per beurs en broker een (iets) andere prijs. Gemiddeld ligt de koers in Zuid-Korea een stuk hoger. Toezichthouders gaan nu bekijken of daar misbruik van is gemakat.

‘We bekijken gewoon de data’, zegt de FSS. Onder andere twee grote banken uit het land zouden gemoeid zijn met deze zaak.

Toen de winst eenmaal binnen was, werd bitcoin naar het buitenland gestuurd. Het geldnetwerk van bitcoin is niet te stoppen door autoriteiten. Wel kunnen ze natuurlijk in de fysieke wereld maatregelen nemen en mensen oppakken.

Prijzen van bitcoin lagen op de piek tot wel 21,5% hoger dan in de rest van de wereld. Op dit moment is er een prijsverschil van minder dan 2% bij de populaire beurs genaamd Upbit.

Toezichthouders laten van zich horen

Er is deze maand meer aan de hand rondom cryptobeurzen en toezichthouders. Een aantal voorbeelden op een rij:

  1. Binance kreeg een boete van De Nederlandsche Bank. De centrale bank is toezichthouder van de industrie.
  2. Ook in de Filipijnen wordt Binance onderzocht door toezichthouders
  3. Coinbase wordt door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission onderzocht. Het gaat om het noteren van mogelijke effecten. Verschillende tokens zouden mogelijk in die categorie vallen
Lees meer over:
misdaadZuid-Korea

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...