Miljardenbroker start met bitcoin handel voor financieel adviseurs

326 totale weergaven

Interactive Brokers Group gaat bitcoin verkopen aan beleggingsadviseurs (RIA) in eigen land via samenwerkingspartner Paxos.

Met 600.000 zakelijke klanten zijn ze één de grootste zakelijke brokerages van Amerika. Kortom, in potentie nóg een groep die exposure krijgt in deze jonge assetklasse.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Interactive start bitcoinverkoop

Het is in september al aangekondigd maar de service start nu. Het betekent dat deze adviseurs bitcoin en andere cryptocurrency's kunnen gaan aanbieden aan hun klanten.

Met andere woorden: crypto's is één van de opties die men nu heeft naast bijvoorbeeld aandelen, goud en ETF's.

De service is primair bedoeld voor beleggers uit de VS, maar er zijn ambities om buiten de VS het aan te bieden.

De broker LYNX, bekend in Nederland en België, is een dochterbedrijf van Interactive. Zij bedienen 60.000 klanten in Nederland.

Naast individuele beleggers bedient Interactive ook partijen zoals hedgefondsen, professionele handelaren en financieel adviseurs.

Positief ontvangen

Het nieuws wordt overigens goed ontvangen door marktvolgers op Twitter. Ze bedienen namelijk indirect miljarden handelsdollars die in potentie naar bitcoin kunnen stromen.

Bloomberg-analist Eric Balchunas ziet het als een gevolg van de goedgekeurde ProShares bitcoin futures ETF, bekend onder de ticker $BITO.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...