‘Bitcoin prijs van $400.000 per stuk in 2021’, zegt Bloomberg

‘Bitcoin prijs van $400.000 per stuk in 2021’, zegt Bloomberg

Een prijs van $400.000 per bitcoin is mogelijk, stellen analisten van Bloomberg in een bullish maandrapport over de cryptomunt.

Eerder liet Bloomberg analist Mike McClone dezelfde prijstarget optekenen van 4 ton per munt.

In het rapport verkennen de analisten een aantal scenario’s waarin bitcoin als belegging voor een grotere groep interessanter wordt. Bitcoinmagazine.com heeft enkele hoogtepunten uit de studie gehaald.

Ga aan de slag bij Bitvavo en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 

Bitcoin als digitale reservemunt

Binnen de huidige macro-situatie van lage, zelfs negatieve spaarrentes floreert een asset als bitcoin. 2020 en 2021 staan in het teken van adoptie onder fondsmanagers van traditionele fondsen en family offices.

Ook beursgenoteerde firma’s zoals Tesla, Square en MicroStrategy kiezen voor de cryptomunt als store of value. Een lijstje van bedrijven met BTC op de balans is op deze website te raadplegen.

In het rapport staat letterlijk:

“Adoption iterations for Bitcoin have entered a unique state of human nature that supports the crypto's ascent, in our view. Money managers reluctant to cross the Rubicon and allocate at least a small portion of funds may be at risk as Bitcoin simply does more of the same, advancing in price amid unprecedented low interest rates and elevated equities.”

Bitcoin levert dus meer op dan obligaties, olie, vastgoed en de meeste aandelen en het laat ook de edelmetalen achter zich. Goud is een asset dat goed rendeert op het moment dat er inflatie dreigt, maar niet als er daadwerkelijk sprake is van inflatie, zoals nu het geval is.

Goud vs. bitcoin ratio

Een van de kenmerken dat bitcoin onderscheidt van goud is dat er sprake is van een plafond van 21 miljoen stuks. In tegenstelling tot goud heeft bitcoin meer monetaire eigenschappen die passen bij een economie die verdergaand gedigitaliseerd is.

De analisten verwachten dat goud in toenemende mate ingeruild wordt voor het digitale goud als reserve-asset enigszins losstaand van de reele economie.

In het eerste kwartaal van 2021 is de markt ruim 1 biljoen dollar groot. Naarmate de market cap de komende jaren verder groeit, nemen de koersschommelingen af.

In het rapport staat het als volgt omschreven:

“In addition to plenty of maturation potential for nascent Bitcoin, the crypto has a clear edge that should further pressure its volatility vs. gold's — Bitcoin supply is fixed. Mainstream adoption and higher prices are increasing depth, which suppresses volatility and risk measures.”

‘Bitcoin prijs van $400.000 per stuk in 2021’, zegt Bloomberg

Bitcoin vervangt goud sneller dan verwacht

Er zijn parallellen te trekken met historische prestaties van beide assets. De goudprijs steeg in 2016 bijna naar $1.400 terwijl bitcoin één jaar later naar een voorlopig record van $20.000 door denderde.

Maar deze keer is het anders. De prijsontdekking is minder speculatief en meer gedreven door adoptie onder bedrijven. Tesla die bitcoin accepteert als digitaal betaalmiddel bijvoorbeeld.

Andere signalen op de markt die een hogere prijs voor de cryptomunt staven het komende jaar.

De voorraad bij exchanges blijft afnemen ondanks bullish signalen technisch en fundamenteel gezien.
Dat is een verschil met 2017 toen de markt meer retailgedreven was en de dip werd veroorzaakt door paniekverkopen.

In het rapport staat het als volgt omschreven:

“Bitcoin's relationship to gold is similar to 2016, when the metal peaked just below $1,400 an ounce and the crypto launched toward its 2017 peak. A key difference this time is that Bitcoin is rising in value and less speculative, underpinned by greater adoption.

It was the world's largest automaker by market cap (Tesla) announcing the diversification of some of its equity wealth into the crypto that allowed Bitcoin to breach $40,000 resistance.”

Bitcoin hodlers verkopen niet

Prijs komt tot stand door vraag en aanbod en dat is bij bitcoin niet anders. Bepalend in de markt zijn de zogenaamde hodlers, lange termijn beleggers die bitcoin sparen.

Volgens de analisten zet de voorraadcrisis (supply shock) zich in 2021 door. Beleggers halen in toenamende mate hun munten van beurzen, waardoor het aanbod slinkt. Terwijl de vraag wél blijft toenemen in deze fase van de bullmarkt.

‘Bitcoin prijs van $400.000 per stuk in 2021’, zegt Bloomberg

In het rapport staat het als volgt:

“Markets are about buyers vs. sellers, and Bitcoin risks lean toward further price appreciation, if the amount of the crypto readily available to trade is a guide. Our graphic depicts the percentage of Bitcoin held on exchanges well below the peak from 2020, which marked a selling extreme.

The patterns in this dataset from Coinmetrics suggest the Bitcoin price will gain elevated risk of sellers dominating buyers when the amount of the crypto held on exchanges exceeds the previous high. That's what happened around the price high in 2017.”

Bullcyclus

Volgens de analisten zit bitcoin in vrijwel dezelfde fase van de bullmarkt als in 2013 en 2017.

Dat moet leiden tot een top van $400.000 in bulljaar 2021. Dat komt al in de richting van de stock-to-flow cross assetmodel van Plan B die uitkomt op een gemiddelde prijs van $288.000 tot 2024.

‘Bitcoin prijs van $400.000 per stuk in 2021’, zegt Bloomberg


De marktvolgers van Bloomberg zeggen daar over:

“The technical outlook for Bitcoin in 2021 remains strongly upward, if past patterns repeat. Common companions for strong annual rallies in the first-born crypto — low volatility and halvings — are aligned favorably. Our graphic depicts Bitcoin on similar ground as the roughly 55x gain in 2013 and 15x in 2017.

To reach price extremes akin to those years in 2021, the crypto would approach $400,000, based on the regression since the 2011 high. In September, 180-day volatility on the crypto about matched the all-time low from October 2015. From that month's average price, Bitcoin increased a little over 50x to the peak in 2017.”

Stock-to-flow model

Plan B is de bedenker van het stock-to-flow model uit maart 2019 en het stock-to-flow cross assetmodel uit april 2020.

Het zijn modellen om de schaarsheid van bitcoin te kwantificeren (stock-to-flow ratio) en deze te koppelen aan de toekomstige marktprijs.

In zijn tweede model komt er een gemiddelde marktprijs van $288.000 per bitcoin uit in de periode na de halvening van mei 2020 tot eind 2024.

Lees meer over:
Bitcoin markt bullmarkt

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

"Bitcoin dipt naar $52.600, maar nemen bulls vandaag over?"

In Koerskijken neemt John van Meer de koers van Bitcoin (BTC) met je door. In de technische analyse geeft hij inzichten in de...

‘Laser Eyes de oorzaak van daling Bitcoin (BTC)’, zegt Peter Brandt

Bitcoin zit momenteel in een correctie van zo’n 17% vanaf de laatste all-time high van ruim 64.000. Doorgewinterde handelaar...

391.000 Turkse beleggers gedupeerd door bitcoin oplichter

De handel bij de Turkse bitcoin - en cryptobeurs Thodex is plots gestopt. 391.000 klanten kunnen niet meer bij hun tegoeden,...

Bitcoin dominantie daalt onder 50%, market cap onder 1 biljoen dollar

De bitcoin dominantie in de markt is gedaald onder de 50%. Het is ruim drie jaar geleden dat hier sprake van was. Ook de tota...

Bitcoin Update: daalt prijs door richting $50.000?

Bitcoin (BTC) beleeft een roerige week. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario's. Sinds de crash op 18 a...

Verboten! Britse bank weigert bitcoin klanten te helpen

NatWest weigert klanten die transacties met bitcoin of andere cryptomunten faciliteren. Denk bijvoorbeeld aan een broker of b...

Binance in het vizier van Europese toezichthouders door aandelen Tesla en Coinbase

Cryptobeurs Binance heeft de interesse van Europese regelgevers op hun hals gehaald na de lancering van getokenizeerde aandel...

'Bijna 50% Nederlanders wil bankrekening voor digitale euro'

Circa de helft van de Nederlanders staat open voor een betaalrekening voor digitale euro's. Dat blijkt uit onderzoek van de N...

'Bitcoin kan goed zijn voor het milieu', volgens onderzoek Square

Financieel dienstverlener Square heeft gisteren een whitepaper gepubliceerd, waarin het bedrijf schetst hoe Bitcoin de mogeli...

BitMEX 'boefjes' slaan nieuwe weg in met legitieme Bitcoin diensten

Het roer gaat om bij derivatenbeurs BitMEX. Het handelshuis raakte in 2020 verzeild in verschillende rechtszaken met Amerikaa...

Lees meer

Net binnen

Communistische partij Cuba gaat serieus naar cryptocurrency's kijken

De Communistische Partij in Cuba lijkt niet onwelwillend naar bitcoin te kijken. Afgelopen weekend nam de regering een voorst...

‘Laser Eyes de oorzaak van daling Bitcoin (BTC)’, zegt Peter Brandt

Bitcoin zit momenteel in een correctie van zo’n 17% vanaf de laatste all-time high van ruim 64.000. Doorgewinterde handelaar...

Bitcoin fonds van Morgan Stanley haalt $29 miljoen op in 2 weken

Het nieuwe bitcoin fonds van Morgan Stanley is al een van de grootste fondsen van de bank als je kijkt naar het aantal invest...

Binance in het vizier van Europese toezichthouders door aandelen Tesla en Coinbase

Cryptobeurs Binance heeft de interesse van Europese regelgevers op hun hals gehaald na de lancering van getokenizeerde aandel...

BUX haalt 67 miljoen euro op, WeChat eigenaar doet mee

BUX heeft 80 miljoen dollar (67 miljoen euro) opgehaald aan nieuwe investeringen. De Nederlandse broker biedt ook cryptovalut...

Lees meer