Bloomberg analist: ‘Een Bitcoin prijs van $400.000 in 2021 is niet gek als je naar de geschiedenis kijkt’

Bitcoin (BTC) groeit de afgelopen maanden explosief qua prijs. Daar hoort ook meer aandacht bij. Volgens Mike McGlone van Bloomberg Intelligence is de rek er nog lang niet uit voor de prijs van BTC in 2021. In een recente tweet noemt de analist en business strateeg dit jaar een kantelpunt voor bitcoin.

Reservemunt

McGlone: ''Bitcoin is op weg naar de status van wereldwijde digitale reservemunt.'' In zijn beleving zet bitcoin dit jaar een belangrijke stap qua narratief: met de toenemende inflatie en lage rentes (waardoor het geld als dollars of euro's 'goedkoop' zijn) wordt bitcoin steeds meer een asset voor mensen die van minder risico houden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wanneer het vertrouwen in BTC groeit en het steeds minder wordt gezien als onverantwoord risico kan dat grote gevolgen hebben voor de prijs. In dit geval vooral in positieve zin. Een sprong naar een piek van $400.000 behoort volgens McGlone dan tot de mogelijkheden.

$400.000 per BTC

Het is een interessant idee: bitcoin is voor de doorgewinterde veteranen in dit wereldje meer een zekerheid dan wat dan ook. Als dat sentiment omslaat naar grote portfolio managers dan kan dat het verhaal rondom de munt veranderen.

Een voorbeeld van deze trend is een opmerkelijke statistiek: er zijn meer adressen met meer dan 1 BTC dan ooit. Ondanks de prijsstijgingen zie je ook dat steeds meer mensen hun geld weghalen bij beurzen, wat er op duidt dat ze op korte termijn niet willen verkopen.

Michael Saylor is een andere grote factor die bijdraagt aan dit nieuwe imago. De directeur van MicroStrategy heeft privé en zakelijk alles ingezet op bitcoin als reserve asset. Het bedrijf kocht al voor miljarden aan BTC en heeft inmiddels ruim 90.000 bitcoin op de balans.

$400.000 klinkt als een belachelijke voorspelling, maar het is niet meer zo'n gekke gedachte als een klein half jaar geleden. Om je geheugen iets op te frissen een aantal recente mijlpalen voor de prijs van BTC:

  1. 16 december was bitcoin nog 'maar' $20.000 waard.
  2. Op 2 januari schoot de koers door de $30.000.
  3. Op 8 januari, nog geen week later, knalde de prijs door de $40.000.
  4. Op 16 februari schoot de koers door de $50.000.
  5. 13 maart was het de beurt aan de grens van $60.000

De huidige prijs is 18,848.93USD en staat dus nog onder $60.000. Waar de run omhoog eindigt weet niemand, maar dat de aandacht groter is dan ooit is wel duidelijk.

Toch ligt de rode loper nog niet overal klaar voor de miljarden dollars of euro's aan vermogen. Vaak wordt er nog flink gewaarschuwd voordat je in bitcoin investeert via een fondsmanager bijvoorbeeld. De bank Morgan Stanley begint met bitcoindiensten voor hun grootste klanten, maar bespreekt ook de hoge volatiliteit en de risico's.

Ook mogen klanten maximaal 2,5% van hun portfolio bij de bank gebruiken voor financiële producten rondom BTC.

Prijsmodellen

In onderstaande aflevering van Hup Bitcoin is niemand minder dan Plan B te gast. Bekend als de bedenker van het stock-to-flow model uit maart 2019 en het stock-to-flow cross assetmodel uit april 2020.

Het zijn modellen om de schaarsheid van bitcoin te kwantificeren (stock-to-flow ratio) en deze te koppelen aan de toekomstige marktprijs. In zijn tweede model komt er een gemiddelde marktprijs van $288.000 per bitcoin uit in de periode na de halvening van mei 2020 tot eind 2024.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...