Bitcoin reserves duiken onder 2,6M BTC: Wat betekent dit voor de koers?

1728 totale weergaven
Bitcoin reserves duiken onder 2,6M BTC- Wat betekent dit voor de koers?

De Bitcoin koers worstelt om de belangrijke $60.000 terug te winnen. Ondanks de dalingen in de koers is er een opvallende trend: de Bitcoin exchange reserves nemen af. Dit betekent dat whales steeds minder bereid zijn om hun Bitcoin te verkopen. Kan dit de Bitcoin koers doen laten stijgen?

Bitcoin reserves op een nieuw dieptepunt

Uit analyse van gegevens van CryptoQuant blijkt dat de Bitcoin-exchange reserves opnieuw een dieptepunt hebben bereikt. De reserves zijn gedaald naar ongeveer 2,6 miljoen BTC, vergeleken met meer dan 3 miljoen BTC in januari. Deze daling wijst op een afname van de liquiditeit op de beurzen.

Minder liquiditeit kan positief zijn voor de Bitcoin koers. Dit komt doordat minder houders bereid zijn om hun BTC te verkopen, wat de verkoopdruk op de markt vermindert.

Dit patroon wordt vooral gedreven door langetermijnhouders, ofwel HODLers, die vertrouwen hebben in de toekomstwaarde van Bitcoin en niet geïnteresseerd zijn in kortetermijnhandel. Naarmate het aantal langetermijnhouders toeneemt, kan de markt stabieler worden en minder gevoelig zijn voor paniekverkopen.

Bitcoin Exchange Reserves

Vergelijking van CDD en Bitcoin reserves

Als we de Coin Day Destroyed (CDD) metric van Bitcoin vergelijken met de Bitcoin-exchange reserves, zien we een interessante verandering. De CDD-metric, die de vernietiging van “coin days” bij het uitgeven van oudere Bitcoins bijhoudt, is recent iets gestegen. Dit is een verandering ten opzichte van de stabiele trend van eerder, waarbij langetermijnhouders hun coins niet actief uitgaven.

Bitcoin CDD

De CDD-metric telt een “coin day” op voor elke dag dat een Bitcoin in een wallet blijft zonder verplaatst te worden. Wanneer deze Bitcoins worden uitgegeven, worden de opgebouwde coin days “vernietigd”. De recente stijging in CDD suggereert dat de recente koersschommelingen mogelijk enkele langetermijnhouders hebben aangemoedigd om hun coins te verplaatsen of te verkopen. Dit kan een reactie zijn op markt onzekerheden of een strategische zet om te profiteren van koersbewegingen.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...