Bitcoin scale up Lolli keerde al $3,5 miljoen aan BTC uit

Bitcoin bedrijf Lolli ontvangt $10 miljoen om door te groeien. Onder meer de bekende Youtuber Logan Paul deed deze keer mee aan de geldronde. Ook komt er een gloednieuwe Android app, waarmee klanten het nog gemakkelijker wordt gemaakt.

Bitcoin scale up haalt vers geld op 

Het idee van Lolli, opgericht in de bearmarkt van 2018, is vrij simpel. Door middel van een Chrome plug-in (of via hun website) krijg je een beetje geld terug voor elke online aankoop. De verkoper moet wel zijn aangesloten bij het Lolli netwerk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Sinds vorige maand is er ook een iOS app voor iPhone gebruikers.

Het leuke is dat het geen dollars zijn, maar kleine beetjes bitcoin, ook wel bekend als satoshi’s, de betaaleenheid van bitcoin. Je krijgt uitgekeerd via het Lightning Network, via deze tweede laag kun je veel goedkoper kleine bedragen overmaken. Je hebt een wallet die Lolli voor je beheert.

Het verdienmodel: Lolli stuurt mensen naar een winkel en krijgen daar een vergoeding
voor. Een deel van dat geld vloeit echter terug naar de gebruikers. Je
krijgt bitcoin voor je aankoop die je zonder Lolli niet krijgt.

Het Nederlandse Stekking heeft een vergelijkbaar concept in de markt gezet.

Lolli heeft dus nu een zogenaamde Serie A investeringsronde afgerond, waar de nodige fondsen én particuliere durfinvesteerders hebben meegedaan. De meest bekende is Youtuber Logan Paul, die het dit jaar opnam tegen bokskampioen Floyd Mayweather (deze verloor hij kansloos).

Android app

Eerder dit jaar wist de scale up al 5 miljoen dollar op te halen bij onder meer tennisster Serena Williams en Reddit medeoprichter Alexis Ohanian.

In totaal heeft Lolli is drie aparte ronde maar liefst 20,25 miljoen dollar weten binnen te hengelen, zo rekent The Block voor. Wat gebeurt er met dit geld?

CEO Alex Adelman heeft het over ‘nieuwe samenwerkingen’ én de lancering van een Android app. Dat zal bestaande klanten als muziek in de oren klinken, want Lolli werkt nu enkel via een Chrome plug-in of (mobiele) website. Er was al een iOS app beschikbaar.

Lolli heeft nu ruim 1.000 retailers aangesloten, waaronder Booking.com en Microsoft. Naar eigen zeggen is er 3,5 miljoen dollar aan bitcoin uitgekeerd aan bestaande klanten.

Er is nu een wachtlijst voor geïnteresseerden uit Europa, maar volgens Adelman behoort dat op de middellange termijn tot het verleden. Ook liggen er plannen om via het Lolli platform bitcoin te verkopen, naast een spaar – en renteproduct.

De aangesloten retailers krijgen nu hun commissie in dollars, in de toekomst moeten dan ook satoshi’s worden.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...