Bitcoin veerde op na Amerikaans steunpakket van $1 biljoen en bitcoinwetsvoorstel in Paraguay

De bitcoin koers heeft weer een kleine opleving gehad nadat er goed nieuws kwam vanuit Paraguay. Het land is na El Salvador namelijk het tweede land ter wereld waar een kleine politieke partij een voorstel heeft gedaan om bitcoin tot een wettig betaalmiddel te maken.

Kort nadat dit nieuws naar buiten kwam schoot de koers door naar boven de $35.000. Wat natuurlijk niet betekent dat de bitcoin koers door dit nieuws alleen naar boven is geschoten. Want hoewel het goed nieuws is, blijkt na onderzoek dat enige nuance op zijn plaats is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tegenwoordig spelen er talloze verschillende factoren mee voor de bitcoin koers, bij die factoren hoort zeker het nieuws uit Amerika.

Kleine partij in Paraguay

Het wetsvoorstel om van bitcoin een wettig betaalmiddel te maken in Paraguay is namelijk afkomstig van een partij met slechts 2 zetels in het parlement. Dat neemt natuurlijk niet weg dat er een kans is dat het voorstel er doorheen komt, maar van een significante kans kunnen we voorlopig nog niet spreken.

Op 14 juli aanstaande zal het voorstel waarschijnlijk door het parlement besproken en doorgenomen worden. Het idee van het voorstel is om van Paraguay een “crypto” hub te maken en het minen van bitcoin met groene energie te promoten.

Het lijkt van buitenaf op een zelfde plan als El Salvador. Dat land is tot nu toe het enige land ter wereld waar bitcoin echt naast de dollar als nationale munt komt te staan.

Het is dus nog even afwachten of het wetsvoorstel er doorheen gaat komen in het land. Maar wat zou het gaaf zijn als het lukt. Zeker voor landen uit de periferie van het financiële systeem kan de adoptie van bitcoin een kans zijn om zichzelf uit het slop te trekken.

Het biedt geen zekerheden, maar wel nieuwe kansen en mogelijkheden.

Vaak is een overgave aan de Amerikaanse dollar voor dit soort landen de enige keuze en dat betekent financiële gebondenheid aan de Verenigde Staten. Bitcoin is een manier om onafhankelijk te blijven en is mogelijk voor veel van deze landen een baken van hoop.

Sentiment op de markt wordt beter

Met het goede nieuws vanuit Paraguay lijkt het sentiment op de markt langzaam beter te worden. De beroemde Fear & Gread Index stond op 24 juni nog op het lage niveau van 14 en is inmiddels alweer gestegen naar een waarde van 27. Hetgeen lijkt te insinueren dat we het zwaarste gedeelte van de dip achter de rug hebben.

Bitcoin was niet de enige stijger op de financiële markten vandaag. Ook de traditionele financiële markten deden het goed en dat heeft waarschijnlijk alles te maken met het nieuwe steunpakket dat Joe Biden heeft aangekondigd.

Het gaat om bijna $1 biljoen aan nieuwe steunmaatregelen die ook voor de bitcoin koers geen slecht nieuws zijn. We hebben de afgelopen weken misschien veel negatieve gebeurtenissen vanuit China moeten verwerken, maar fundamenteel gezien staat bitcoin er sterker voor dan ooit. Zolang de geldpersen op volle toeren blijven draaien is een asset als bitcoin van onschatbare waarde.

De koers van bitcoin profiteert niet direct van dit soort stappen, maar het versterkt het verhaal rondom bitcoin. Het maximale aantal bitcoin (21 miljoen) is vaak onderwerp van gesprek bij grote (en kle1ine) investeerders die het niet eens zijn met de weg die Amerika met hun wereldmunt is ingeslagen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....