Citigroup lanceert afdeling voor digitale assets zoals Bitcoin

Citigroup lanceert een speciale afdeling voor digitale assets. Het gaat specifiek om een onderdeel van de ‘wealth management division’, de Digital Asset Group gaat zich volledig richten op de bitcoin industrie en alle aanverwanten. Denk ook aan andere cryptocurrency’s en ‘blockchainbedrijven’. Dat meldt The Block.

Het is dus in eerste instantie geen stap richting bitcoin alleen. Net als veel andere grootbanken kiezen ze voor spreiding over de gehele industrie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Citigroup

Citigroup vertelt in een memo over hun plannen: ”Gezien de nieuwe ontwikkelingen die we zien rond cryptocurrency’ss, tokenisatie en andere ontwikkelingen die worden aangedreven door blockchain-technologie, zijn we verheugd de oprichting van de Digital Assets Group aan te kondigen.”

Wat dat precies betekent is nog even afwachten. Citigroup is de tweede bank van de Verenigde Staten qua grootte en zet hiermee een belangrijke stap.

Bitcoin als asset lijkt niet meer weg te denken uit het Amerikaanse banksysteem. Nee, de echt grote partijen zetten nog niet vol in op bitcoin. Maar tegelijkertijd zien we de implementatie van allerlei diensten en financiële producten bij tal van banken.

Digital Asset Group wordt dus onderdeel van de fondsmanagers van Citigroup. Waar en hoe de investeringen en beleggingen plaats gaan vinden is nog niet bekend.

Banken

Citigroup volgt hiermee het voorbeeld van bijvoorbeeld Goldman Sachs en JPMorgan. Goldman startte dit jaar opnieuw met een bitcoin future trading desk en recentelijk sloten zij een deal voor meer liquiditeit.

JPMorgan is naar buiten toe verdeeld. De directeur van de bank zegt publiekelijk dat hij niets van bitcoin moet hebben, maar de bank zelf biedt wel verschillende diensten aan haar rijke klanten rondom bitcoin.

Zowel Goldman Sachs als JPMorgan gaven in hun communicatie aan dat deze stap vooral wordt gezet vanwege de vraag. Als er geld te verdienen valt kun je als commerciële partij maar beter zorgen dat je de juiste diensten aanbiedt.

Citigroup is de nieuwste (en waarschijnlijk niet de laatste) grote bank die ‘iets met bitcoin’ gaat doen.

Lees meer over:
Amerikabank

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...