Bitcoin schiet kort naar $17.800 na Amerikaans inflatienieuws

De bitcoin koers veert kort op naar prijzen van $17.800 op de grootste cryptobeurs. Op Binance schoot de koers in korte tijd van onder $16.000 naar $17.800.

Je zou het bijna vergeten, maar er is nog meer gaande in de wereld naast de onrust rond FTX. Zo werden vandaag nieuwe Amerikaanse inflatiecijfers bekend gemaakt. En die cijfers vielen mee.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Amerikaanse Consumer Price Index (CPI) viel iets lager uit dan verwacht. Jaar op jaar is de inflatie ‘slechts’ 7.7% in de VS.

Het CPI is de gemiddelde prijs van een standaardpakket aan goederen en diensten voor de Verenigde Staten. Het is slechts een indicatie van de echte inflatie, maar het is wel een getal waar naar gekeken wordt.

Als reactie op dit nieuws veerde de koers van bitcoin dus kort op. Maar een snelle blik op onderstaande grafiek leert ons dat er nog een lange weg te gaan is. De prijs van BTC zakte deze week naar de laagste prijs sinds november 2020. Tel daarbij de aanhoudende onrust in de cryptowereld en daar buiten op en je hebt een gevaarlijke cocktail.

Bitcoin schiet kort naar $17.800 na Amerikaans inflatienieuws
Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...