Bitcoin short van $3,5 miljoen geliquideerd

De recente prijsontwikkeling van bitcoin (BTC) doet niet alleen pijn voor spaarders. Met name speculanten kunnen door plotselinge koerswijzigingen flink wat geld verliezen.

Handelaren met een longpositie op de derivatenmarkt kwamen er de afgelopen periode bedrogen uit. Binnen 24 uur werd er voor bijna $400 miljoen aan contracten geliquideerd. Volgens Coinglass werden er vooral veel ETH contracten geliquideerd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De onrust komt onder andere door nieuws vanuit Amerika. De Federal Reserve wil voorlopig streng beleid blijven voeren. Bitcoin dook kort na dit nieuws kort onder de grens van $20.000. Dat was voor het eerst sinds juli.

Grote positie

Meer dan 125.000 handelaren gingen het bos in. Het grootste contract dat werd gesloten was op OKX. Daar was maar liefst $3,5 miljoen mee gemoeid.

Je kunt met derivaten speculeren op de toekomst prijs van bitcoin. Het betekent echter ook dat je financieel meer risico neemt. Je speelt met geleend geld.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...