Bitcoin miners opnieuw onder vuur in VS

De regering van de Amerikaanse president Biden suggereert dat wetgevers en regelgevers binnenkort moeten kunnen optreden tegen cryptomining. De reden hiervoor is de grote ecologische voetafdruk.

Bitcoin mining

Het White House Office of Science and Technology Policy heeft een rapport opgesteld naar aanleiding van het uitvoerend bevel dat president Biden in maart ondertekende. In het rapport staat dat cryptominers de uitstoot van broeikasgassen moeten verminderen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze noemen hierbij de betrokkenheid van de Environmental Protection Agency (EPA), het ministerie van Energie (DOE) en andere federale agentschappen.

De overheidsgroep wil dat de regering meer gegevens over het energiegebruik van de industrie gaat verzamelen, om vervolgens betere normen op te stellen om de elektriciteitsefficiëntie te verbeteren. Ze willen zelfs het “gebruik van milieuvriendelijke cryptovaluta” bevorderden.

Ook willen ze inzetten op maatregelen om mining groener te maken. In het slechtste geval zouden de slechte miningprojecten, zoals bitcoin, kunnen worden verboden (of zoals het wordt verwoord: gelimiteerd of geëlimineerd).

Bitcoin miners opnieuw onder vuur in VS

Energiemix

Het mooie is echter: bitcoin is een incentive voor het gebruik van groene energie. Daar is geen overheidsbureau of subsidie voor nodig. Bitcoin miners gaan op zoek naar goedkoopste en daarom vaak groene stroom. De energiemix van bitcoin mining is daardoor stukken groener dan die van menig land.

Maar daar heeft de overheid z’n twijfels over:

“Als deze maatregelen niet effectief blijken te zijn om de impact te verminderen, moet de regering uitvoerende maatregelen onderzoeken, en het Congres zou wetgeving kunnen overwegen om het gebruik van consensusmechanismen met hoge energie-intensiteit voor crypto-asset mining te beperken of te elimineren.”

Zo ver is het dus echter nog niet. Ook kan er lokale regelgeving worden doorgevoerd, zo valt te lezen.

In Texas zijn voorbeelden hoe de bitcoin mining industrie hand in hand optrekt met nutsbedrijven. Het Witte Huis is echter bang dat de Amerikaanse miners “klimaattoezeggingen en -doelen kunnen belemmeren”.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsmining