Bitcoin stijgt in cruciale week voor de digitale munt
|
Bitcoin onderging een daling van 7% tussen 5 en 7 september, maar wist vrij snel daarna te herstellen. De koers dook even onder de 53.000 dollar na de slechte banenrapporten uit Amerika, maar handelt nu weer richting de 57.000 dollar. Nu staat er voor de komende week weer belangrijke inflatiedata op de agenda.
Wat gaat bitcoin deze week doen?
De Amerikaanse beursindices en bitcoin zijn de nieuwe week goed begonnen, omdat investeerders meer vertrouwen krijgen in de renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank.
Verder voorspellen economen een vertraging van de inflatie. Op 11 september krijgen we vanuit Amerika weer een nieuwe consumentenprijsindex (CPI). De verwachting is dat die binnenkomt op 2,6%. Daarmee begint de inflatie te dalen naar het gewenste niveau van 2,0% van de Amerikaanse centrale bank.
Op Twitter geeft apsk32 aan dat zijn verwachtingen een beetje gemixt zijn voor de komende periode. In 2019 verlaagde de Federal Reserve (Amerikaanse centrale bank) ook de rente. Precies één week later stond bitcoin destijds 20% hoger, maar drie maanden later was de koers met 33% gedaald.
“Ik denk dat we een vergelijkbare stijging en daling kunnen zien, maar ik twijfel of we vanaf hier met 33% kunnen dalen”, aldus de analist op Twitter.
De range tussen de 45.000 en 55.000 dollar ziet hij als een goed punt om in te kopen voor de “overlevenden”, zoals hij dat schrijft.
Amerikaanse verkiezingen kunnen bitcoin boosten
Los van het monetair beleid van de Amerikaanse centrale bank ligt de focus van investeerders nu op de presidentiële verkiezingen van november. Een overwinning van Donald Trump lijkt vooralsnog de beste uitkomst voor bitcoin.
Hij wil met Amerika immers een Strategic Bitcoin Reserve aanleggen. In eerste instantie komt dat erop neer dat Trump de bitcoin die Amerika door de jaren heen in beslag nam wil aanhouden.
Verder wil hij de Amerikaanse dollar steunen door een importheffing van 100% te geven aan landen die de Amerikaanse dollar proberen te omzeilen in de internationale handel.
Zo wil hij met Amerika afdwingen dat de dollar een belangrijke rol blijft spelen op het financiële wereldtoneel.