Bitcoin stijgt naar $37.000, dit zijn 3 interessante statistieken

Er gebeurt heel veel in de wereld van bitcoin (BTC). De prijs en opmerkelijk nieuws over bitcoin voeren vaak de boventoon, maar er is veel maar gaande op en rondom bitcoin.

De prijs stijgt vandaag met meer dan 5%. Wat is er nog meer aan de hand in de industrie?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

MicroStrategy

De wereld van bitcoin en in het bijzonder de prijs van BTC hangt af van miljoenen factoren. Van de gemiddelde HODLer tot aan hedgefondsen en centrale banken, iedereen heeft andere belangen.

Een van de dingen om in de gaten te houden is de komende grote aankoop van MicroStrategy. Het bedrijf haalde $500 miljoen op bij verschillende investeerders.

De reden is simpel: directeur Michael Saylor wil meer BTC kopen. De $500 miljoen komt normaal gesproken morgen volledig bij MicroStrategy terecht.

Voorheen kocht het bedrijf stapsgewijs (ongeacht de dagprijs) haar bitcoin. Wanneer MicroStrategy de aankoop van hun bitcoin doet bereiken ze een bijzonder mijlpaal: het miljardenbedrijf heeft dan 100.000 BTC in kas.

De aankopen van MicroStrategy zijn interessant om te volgen, mede omdat zij het eerste grote beursgenoteerde techbedrijf waren die over gingen naar een bitcoin standaard.

Zij begonnen met kopen rond de prijs van $11.000. Ondanks de hogere koers gaan ze door met hun beleid: zoveel en zo snel mogelijk BTC kopen.

ETF

Canada heeft al verschillende grote bitcoinfondsen. Met name de bitcoin exchange-traded funds (ETF) zijn populair.

Terwijl er in Amerika nog altijd geen duidelijkheid is over een ETF, is het buurland Canada druk in de weer.

Het aantal bitcoin bij de beschikbare fondsen staat op een hoogtepunt. Deze bitcoin blijven voorlopig (afhankelijk van de voorwaarden) van de markt.

De groei aan bitcoin bij fondsen betekent dat er minder liquide bitcoin op de markt zullen zijn.

Dit soort financiële producten zijn interessant voor investeerders die op zoek zijn naar blootstelling aan BTC, maar niet de stap willen nemen om het zelf te kopen bijvoorbeeld.

Daarnaast is de regelgeving rond een ETF in landen vaak ook duidelijker dan de regels voor bitcoin.

Taproot

Een minder populair onderdeel van de nieuwscyclus rondom bitcoin zijn de kleine en grote updates. De grootste update in 4 jaar komt er weer aan, en dat is een reden om er even kort bij stil te staan.

Taproot zorgt ervoor dat bitcoin makkelijker en voor meer te gebruiken is. Het geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om bitcoin en met name de transacties meer taken en eigenschappen mee te geven. Daarnaast verbetert het de privacy van elke gebruikers op het netwerk.

Miners hebben met een overweldigende meerderheid aangegeven door te willen gaan met de update. Eerder waren het de developers die met een voorstel kwamen.

Nu is het aan de eindgebruikers om de software te implementeren.

Als je gewoon even snel wat bitcoin wil kopen of verkopen en/of opslaan, dan hoef je niet direct wat te doen.

Kortom: ook op het niveau van het protocol zijn er mooie ontwikkelingen aan de gang.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...