Bitcoin stond 12 jaar geleden al op de cover van een magazine

Het netwerk van bitcoin (BTC) startte in 2009. Dat zorgt dat we al ruim 13 jaar aan geschiedenis hebben rondom het wereldwijde fenomeen. Een kleine greep uit een aantal opmerkelijke gebeurtenissen.

Op de cover

Bitcoin heeft inmiddels in tal van mediaproducties gezeten. Denk aan verwijzingen in films, series en boeken Een van de eerste covers van een magazine vinden we bij een toepasselijke naam: Digital Gold Curreny Magazine.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het magazine besteedt uitgebreid aandacht aan BTC. De koers van bitcoin (als je daar al van kunt spreken) lag toen rond de zes dollarcent. Je kunt de hele editie uit 2010 hier lezen. Het is de moeite waard om eens digitaal door te bladeren.

=https://twitter.com/pete_rizzo_/status/1553372379711258628" data-service="twitter">

Economen

Economen hebben soms moeite met het hele idee achter bitcoin. Dat is niet nieuw. Negen jaar geleden waren economen ook al 'verbijsterd'. Bitcoin bereikte in april 2013 voor het eerst de marktkapitalisatie van $1 miljard.

Tegen de huidige dagkoers is de marktkapitalisatie van BTC nu ruim $400 miljard. De grens van $1.000 miljard werd ook al een paar keer gebroken.

=https://twitter.com/pete_rizzo_/status/1553732404099125250" data-service="twitter">
Also read

Cathie Wood voorspelt bitcoin koers van $500.000 binnen 5 jaar

 

Willy Woo speculeert op einde van bearmarkt

 
Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...