Bitcoin stond 12 jaar geleden al op de cover van een magazine

Bitcoin stond 12 jaar geleden al op de cover van een magazine

Het netwerk van bitcoin (BTC) startte in 2009. Dat zorgt dat we al ruim 13 jaar aan geschiedenis hebben rondom het wereldwijde fenomeen. Een kleine greep uit een aantal opmerkelijke gebeurtenissen.

Op de cover

Bitcoin heeft inmiddels in tal van mediaproducties gezeten. Denk aan verwijzingen in films, series en boeken Een van de eerste covers van een magazine vinden we bij een toepasselijke naam: Digital Gold Curreny Magazine.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het magazine besteedt uitgebreid aandacht aan BTC. De koers van bitcoin (als je daar al van kunt spreken) lag toen rond de zes dollarcent. Je kunt de hele editie uit 2010 hier lezen. Het is de moeite waard om eens digitaal door te bladeren.

Economen

Economen hebben soms moeite met het hele idee achter bitcoin. Dat is niet nieuw. Negen jaar geleden waren economen ook al 'verbijsterd'. Bitcoin bereikte in april 2013 voor het eerst de marktkapitalisatie van $1 miljard.

Tegen de huidige dagkoers is de marktkapitalisatie van BTC nu ruim $400 miljard. De grens van $1.000 miljard werd ook al een paar keer gebroken.

Lees meer over:
Bitcoin Opmerkelijk

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties