Gratis Bitcoin betaalverwerker komt met optie voor ‘Niet goed? Geld terug!’

Een bitcoin transactie is nadat hij is verwerkt onomkeerbaar. Dat wil zeggen: als jij bitcoin van A naar B stuurt, dan is dat in principe definitief. Dat is noodzakelijk om bitcoin goed te laten werken.

Maar dat wil niet zeggen dat er geen toepassingen gebouwd kunnen worden waarmee je toch terugbetalingen kunt doen. Dat is bijvoorbeeld handig voor webshops.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De open-source betaalverwerker BTCPay Server heeft daar wat op gevonden: met hun meest recente update (1.0.5) kunnen verkopers nu terugbetaalopties aanzetten

Niet goed? Geld terug

BTCPay Server is gratis te gebruiken en helpt ondernemers bitcoin betalingen te accepteren en te stroomlijnen. Het werkt steeds meer als een traditionele betalingsverwerker zoals een iDeal of PayPal, maar dan zonder de kosten voor die platformen.

Met deze nieuwe update kunnen verkopers een eigen voorraad BTC aanleggen voor terugbetalingen. Zij kunnen BTCPay Server toestemming geven om daar vandaan geld te versturen als iemand zijn geld terug vraagt.

Dit proces moet nu nog handmatig worden geverifieerd, de bedoeling is dat dit op termijn ook automatisch kan.

In de praktijk is dit handig voor mensen die teveel hebben betaald en graag hun geld terug willen. Als verkoper kun je kijken of dit klopt en via BTCPay Server de betalingen regelen.

Het is aan verkopers zelf hoe zij deze nieuwe opties precies gaan gebruiken. Het is ook niet verplicht.

Meer opties

De 1.0.5 versie van BTCPay Server komt met meer nieuwe functionaliteiten. Verkopers kunnen nu notificaties aanzetten voor bijvoorbeeld betalingen en andere acties. Ook deze functionaliteiten worden verder uitgebouwd in volgende updates, maar er is een begin.

BTCPay Server begint steeds meer op een volwaardige concurrent te lijken en is gratis uit te proberen. Als je zelf bitcoin betalingen wil accepteren dan kun je de documentatie van de BTCPay Server Foundation gebruiken.

Ontwikkelingen en donaties

De ontwikkelingen gaan hard voor BTCPay Server en we mogen in de toekomst nog veel meer verwachten. De BTCPay Server Foundation ontving recentelijk namelijk verschillende donaties.

Bitcoin beurs Kraken doneerde $150.000 aan de organisatie. BTCPay Server is gratis en geheel open-source, dus de ontwikkelaars zijn afhankelijk van dit soort donaties om hun werk te blijven doen. Ook de beurs BTSE doneerde recentelijk een flink bedrag aan het project: $80.000.

Het is goede marketing voor dit soort bedrijven en het bitcoin ecosysteem wordt er beter van. Het lijkt een win-win situatie.

In de vorige update kwamen de ontwikkelaars met een ander leuk snufje: PayJoins voor een extra laagje privacy op je bitcoin betalingen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...