Bitcoin terug naar $24.000? Analisten zijn verdeeld vanwege onzekerheid over beleid Fed

De ene analist roept dat bitcoin na de val van het Terra-protocol klaar is voor een nieuwe sprong omhoog, terwijl de andere analist denkt dat het ergste nog moet komen. Niemand heeft op dit moment het antwoord en dat heeft met name te maken vanwege de onzekerheid over de volgende stappen van de Amerikaanse Federal Reserve.

De belangrijkste centrale bank ter wereld heeft al aangegeven de rente de komende meetings met een half procentpunt te verhogen, onder de voorwaarde dat de economie daardoor niet bezwijkt. De onzekerheid heeft met name te maken met het vierde kwartaal van 2022 en daarna.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Extra renteverhogingen vormen grootste risico

Fed-voorzitter Jerome Powell heeft van zich laten horen tijdens het Wall Street Journal's Future of Everything Festival. "De financiële condities zijn in een lange tijd niet meer zo verscherpt als nu", aldus Powell tegenover Nick Timiraos, het hoofd economie van de Wall Street Journal.

Powell leek in het interview met Timiraos te bevestigen dat de renteverhogingen van 0,5 procent nog steeds op het menu staan en dat we in het vierde kwartaal van 2022 op neutraal terrein kunnen komen. Renteverhogingen na het vierde kwartaal van 2022 kunnen de markt echter op een negatieve manier verrassen.

Bitcoin viel tijdens de woorden van Powell even naar 29.500 dollar om daarna weer redelijk te herstellen. Het blijft echter een lastige tijd voor zogenaamde risk-assets, waar bitcoin momenteel ook toebehoort, vanwege de donkere macro-economische wolken die boven de markt hangen.

Analist Alex Krueger ziet de bevestiging van het "hawkisk regime" van de Federal Reserve als het grootste risico voor de markt. Powell geeft aan er alles aan te doen om de prijzen zo snel mogelijk te stabiliseren.

33.000 dollar als volgende 'logische' target

Volgens Twitterhandelaar DaanCrypto ligt de volgende belangrijke weerstand voor bitcoin in het gebied van 33.000 dollar. Nu we redelijk gestabiliseerd zijn in dit gebied en de angst in de markt een hoogtepunt heeft bereikt, zijn er wat handelaren die weer naar boven durven te kijken.

Conculega DonAlt ziet het op dit moment ook wat rooskleuriger in voor bitcoin en heeft zijn ogen gericht op de 34.500 dollar. Vanaf daar ziet hij zelfs een aantal goede argumenten om bullish te zijn voor een opwaartse beweging richting de 44.000 dollar.

Onder de 34.500 dollar is het volgens hem nog te rechtvaardigen om bearish te zijn, maar als we daarboven komen is het in zijn ogen waarschijnlijker dat de bulls het overnemen. Wat we in de afgelopen jaren echter geleerd hebben is dat het voorspellen van de bitcoin koers op de korte termijn praktisch onmogelijk is, dus wat dat betreft moeten we het nog maar zien.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....