Bitcoin oplichters op Twitter: ‘We geven 5.000 BTC weg!’

Een neppe bitcoin actie op Twitter belooft deelnemers grote rijkdom. De oplichters gebruiken foto’s van bekende personen om de aandacht van potentiële slachtoffers te grijpen.

Wat moet je doen om mee te doen? Je stuurt tussen de 0.1 en 10 BTC naar het adres van de oplichters. Wat kun je winnen? Helemaal niks natuurlijk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Je denkt: dat overkomt mij niet. Maar er zijn tal van voorbeelden van situaties waar mensen hun geld verliezen door diefstal of door het zelf naar de verkeerde mensen te sturen.

Joe Rogan

Volgens Whale Alert, een Twitterbot die opmerkelijke bitcoin transacties in de gaten houdt, is iemand in een van deze leugens getrapt.

In dit specifieke geval gaat het om een afbeelding met de grootste podcaster ter wereld: Joe Rogan. Rogan wordt vergezeld door Ben Shapiro, een Amerikaanse politiek commentator.

Gezamenlijk hebben de heren miljoenen volgens verspreid over verschillende platformen. Het zijn bekende gezichten online en dus gebruiken criminelen hun foto’s om betrouwbaar over te komen.

De criminelen gebruikte de weinig overtuigende tekst:

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=””]“Joe Rogan and Ben Shapiro believe that blockchain and bitcoin will make the world more fair. To speed up the process of cryptocurrency mass adoption, We decided to run 5 000 BTC giveaway.”[/penci_blockquote]

Naar verluidt hebben de mensen achter deze tweets al $30,944 in BTC opgehaald sinds de start van deze maand.

Het kan zijn dat dit een van de criminelen achter de oplichtingspraktijken zelf een bitcoin heeft gestuurd. Als dat zo is dan blijft het belangrijkste punt nog steeds staan: gratis geld bestaat niet, zeker niet in de wereld van bitcoin.

Oplichting

Ook in Nederland worden mensen slachtoffer van criminelen die op slinkse wijze aan je geld willen komen. Adverteerders die niets anders dan kwaad in de zin hebben zijn een bekend probleem. Onder andere Jort Kelder en Ali B hebben zich eerder al uitgesproken tegen neppe bitcoin advertenties waar hun foto’s voor zijn gebruikt.

John de Mol is in een zelfde soort zaak verwikkeld met Facebook. Een ander voorbeeld van het misbruik van Google advertenties is te vinden in Engeland. De Britse beurs CoinCorner kan zelf niet (meer) adverteren bij Google, maar criminelen zijn wel te vinden met een advertentie bij de zoekterm CoinCorner.

Naast neppe advertenties en tweets zijn er ook handige jongens die met malafide software geld willen stelen. Het overkwam Wies Leenders: zij verloor ruim 34.000 euro door het installeren van een verkeerde plug-in.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)