Bitcoin Update: Pinkster Pump naar $72K aanstaande?

6811 totale weergaven
Bitcoin

De bitcoin koers heeft de afgelopen week een prima stijging van bijna 10% laten zien. Dit Pinksterweekend lijkt bitcoin echter even een adempauze te nemen. Krijgen we nog een spectaculaire Pinkster Pump richting $72.000? Of moeten we wat meer geduld hebben en heeft bitcoin hier wat langer voor nodig?

In deze update duiken we in verschillende grafieken, van hoog naar laag, om een goed beeld te krijgen van de huidige marktsituatie. We bespreken onze verwachtingen voor de korte termijn en onze bullmarkt target voor de middellange termijn. Er valt weer genoeg te ontdekken!

Bitcoin (BTC) Weekgrafiek

Op de weekgrafiek hebben we in maart 2023 onze verwachtingen voor de lange termijn bijgesteld naar bullish. Dit gebeurde toen we erin slaagden om de 200 MA’s te heroveren (zwarte pijl) en in de weken daarna twee keer een bullish retest zagen van deze MA’s. Vanaf dat punt zagen we in de maanden erna een stijging van maar liefst 163%. Er is echter nog meer in het verschiet. De bullmarkt is in volle gang en klaar voor de volgende beweging omhoog.

Nadat we een nieuw all-time high bereikten, heeft de koers in de weken een stapje terug gedaan. Zowel bitcoin als de markt hadden deze ‘afkoeling’ nodig om zich aan de nieuwe realiteit aan te passen, voordat de bullmarkt en de parabolische opwaartse trend zich kunnen hervatten.

We gaan ervan uit dat door de koersdalingen van de afgelopen weken een higher low is gevormd op de weekgrafiek. Vanaf hier kunnen we op zoek naar een higher high, boven de vorige all-time high van ~$73.800.

We lijken de week te eindigen met een ‘Bullish Engulfing Candlestick’. Dit patroon ontstaat wanneer het lichaam van een groene candle het lichaam van de voorgaande rode candle omarmt. Het is belangrijk dat de trend tot dat moment neerwaarts was. Een bullish engulfing-patroon signaleert opwaartse koersdruk en is vaak een voorbode van verdere koersstijgingen.

Bitcoin (BTC) Daggrafiek

Regelmatig krijg ik de vraag wat mijn target is voor bitcoin in de huidige bullmarkt. In het begin van deze bullmarkt hebben we dit al eens besproken. Tijdens een bullmarkt houden we altijd rekening met hogere koersen dan we verwachten of over kunnen dromen.

Met behulp van Fibonacci-levels proberen we deze bull-targets te definiëren. Op basis hiervan kunnen we de volgende prijsdoelen voor de bullmarkt vaststellen:
– Fib 1.618 = $102.172
– Fib 2.618 = $155.676

Als we een trendwijziging zien op alle relevante tijdsbestekken tot aan de daggrafiek, zullen we onze verwachtingen moeten aanpassen om deze bullmarkt targets te bereiken.

Wanneer we kijken naar de recente koersontwikkelingen, is onze analyse ongewijzigd. Het enige wat veranderd is, is de prijs. Support heeft standgehouden en we zijn nu op weg naar het belangrijke all-time high weerstandsgebied rond $72.000.

Bitcoin (BTC) 4 uursgrafiek

Ook de 4-uursgrafiek ziet er momenteel positief uit. Twee weken geleden zakten we even onder de prijsrange, maar binnen enkele dagen keerden we alweer terug. Dit beschouwden we als een ’tijdelijke afwijking’.

We bespraken dat een tijdelijke afwijking meestal leidt tot een beweging naar het andere uiterste, in dit geval de bovenkant van de prijsrange rond $72.000. Deze analyse is nu voor de helft uitgekomen, aangezien we momenteel rond het midden van de prijsrange ($66.250) handelen. Er zijn nog geen signalen dat we de komende week niet verder omhoog zullen klimmen richting de bovenkant van de range.

Eenmaal daar aangekomen wordt het natuurlijk interessant en spannend om te zien hoe de koers reageert. Kunnen we daadwerkelijk uit de prijsrange breken en op jacht gaan naar nieuwe hoogtepunten? We blijven het natuurlijk op de voet volgen.

In de vorige update, ‘Dit Patroon Wijst op Stijging naar $100K+’ (LEESTIP), hebben we besproken dat het terugwinnen van de 200 MA’s voor ons het moment was om onze verwachtingen voor de korte tot middellange termijn weer bullish bij te stellen. Na vijf eerdere mislukte pogingen deed bitcoin dit keer na weken eindelijk iets significant anders.

Daarnaast bespraken we dat we in de huidige bullmarkt twee vergelijkbare scenario’s hebben gezien waarbij de koers een aantal weken onder de 200 MA’s handelde. Op het moment dat we erin slaagden de MA’s terug te winnen, volgden er in de periode erna stijgingen van 63% tot 71%.

Als we ook dit keer een vergelijkbaar scenario zien, zouden we richting het einde van dit jaar tot begin 2025 een koers rond de $100.000 kunnen zien. Dit komt overigens overeen met het Fibonacci Level 1.618 = $102.172, zoals besproken bij de daggrafiek.

Als we naar de grafieken, patronen en indicatoren kijken, kunnen we niet anders dan concluderen dat we nog midden in de bullmarkt zitten. Er zijn geen signalen dat een top bereikt is. Zolang de grafieken ons vertellen dat de trend omhoog is, volgen wij die trouw!

De Bitcoin Webshop van Nederland en België

Ontdek de ultieme Bitcoin-ervaring in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw one-stop-shop voor alles wat met Bitcoin te maken heeft! Van unieke Bitcoin-munten en dagelijkse accessoires die jouw liefde voor deze digitale revolutie uitstralen, tot exclusieve items zoals Bitcoin 100K Cava, Belgische Bitcoin Chocolade, en de beste Bitcoin Boeken. Vier de Bitcoin Bullrun 2024 met ons en duik in een wereld vol innovatie en vrijheid. Mis onze bestsellers niet en word deel van de toekomst vandaag nog bij Bitcoin Debuut!

Lees meer over:

    Door: Mitch Geurtsen

    Mitch is met zijn jarenlange ervaring een belangrijke kracht voor het team van Bitcoinmagazine.nl. Hij is gespecialiseerd in grafiek analyse en heeft veel kennis van de cryptomarkt. Hij is erop gericht om complexe materie op een simpele en toch feitelijke en doeltreffende manier over te brengen ...