Bitcoin miners in Venezuela wachten op ‘eerlijke prijzen’ voor elektriciteit

Venezuela is een van de eerste landen waar bitcoin mining op landelijk niveau wordt geregeld. Het land heeft een eigen bitcoin mining pool. Alle opbrengsten worden verdeeld door de staat en verdeeld onder de deelnemers.

Een mooi idee, maar in de praktijk pakt het voorlopig niet helemaal goed uit. Venezuela is de enige legale mining pool in het land en wil nu dan elektriciteitsprijzen aanpassen voor miners.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Mining organiseren

Beleidsmakers in Venezuela zijn het over een ding eens: de bitcoin industrie moet worden gestimuleerd én gereguleerd vanuit de overheid. Er zijn nu plannen om het minen van bitcoin te organiseren en te promoten.

Wel is het de bedoeling dat elke miner zich aansluit bij de groep van Venezuela. En daar schuilt het gevaar: het land wil de industrie in hun greep houden. Je bent als miner hierdoor afhankelijk van de regering in het land.

Het is nu afwachten hoe duur het voor miners in het land wordt om elektriciteit af te nemen. Als de officials echt wat van deze industrie willen maken in het land, dan moet het aantrekkelijk genoeg zijn voor lokale (of internationale) ondernemers.

Bitcoin mining pool

Miners kunnen zich aansluiten bij een mining pool. Dan werk je niet alleen voor jezelf, maar ook voor de groep. Als iemand binnen die groep een block vindt (en dus een beloning heeft verdiend) wordt dat naar ratio verdeeld onder alle deelnemers van die groep.

Normaal gesproken kun je zelf bepalen waar je je bij aansluit. Wie heeft de juiste voorwaarden voor jou? Op basis daarvan kun je een keuze maken.

In Venezuela moeten miners zich aansluiten bij de nationale pool, terwijl de elektriciteitsprijzen en andere regels ook uit de koker van de regering komen.

De Venezolaanse minister van Binnenlandse Zaken Nestor Reverol benadrukt dat ze bij deze aanpak opzoek gaan naar de juiste prijzen voor de goedkope energie in het land. De vraag is wat daar van waar blijkt te zijn. Venezuela verkeert in een zware economische crisis en het land staat financieel op instorten.

Lees ook: militairen Venezuela werken op eigen Bitcoin mining farm

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...