Bitcoin vindt steun op $58.000 en volatiliteit zakt naar laagste punt in 7 maanden

Bitcoin lijkt langzaam de plaatselijke bodem van deze dip bereikt te hebben en klimt langzaam weer omhoog. Momenteel ziet het er volgens de technische analisten sterk uit op en rond de 58.000 dollar per bitcoin.


De handelaar die achter het account van Rekt Capital zit is ervan overtuigd dat de steun voor bitcoin op dit prijsniveau sterker wordt en dat het omdraaien van de trend daarmee dichterbij komt. Wat zou betekenen dat we een mooi uiteinde van 2021 kunnen verwachten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De prijs in euro's:

Disclaimer: dit is géén financieel advies.

Gaat de trend omdraaien?

Rekt Capital ziet dat de kandelaar van vandaag een hoger dieptepunt heeft dan die van gisteren en dat is over het algemeen een goed teken als het gaat over het omdraaien van een trend.

Momenteel is die trend nog naar beneden, dus dit geeft hoop voor de komende weken.

Al blijft het uiteraard bitcoin en kan er op de korte termijn een hoop veranderen, zowel omhoog als omlaag.

Waardoor er eigenlijk vrijwel geen peil op te trekken is. Wel moeten we toegeven dat veel van de grotere technische analisten er over het algemeen niet vaak naast zitten.

Om er je volledige strategie op te bouwen is echter, zeker voor beginnende bitcoiners en handelaren, geen aanrader.

Actief handelen is echt een vak en veel mensen die hier met teveel overtuiging aan beginnen gaan vaak nat. Je moet er echt voor gemaakt zijn of er heel veel tijd insteken om het te leren.

Andere analisten zien ook sterke bitcoin

De mening van Rekt Capital wordt gedeeld door de handelaren van QCP Capital, die op woensdag een overzicht publiceerden van hun verwachtingen voor de korte termijn.

"Tot zover is de verkoopdruk te groot geweest voor iedere rally. De vraag is echter of dit zal leiden tot een neerwaartse uitbraak. Wij verwachten dat de markt zal consolideren, in plaats van naar beneden uitbreken," aldus QCP Capital in de Telegram groep voor abonnees.

Van de data van exchanges moeten we het deze week niet hebben, want we zien zowel grote in- als uitstromen, waardoor daar vrij weinig over te zeggen is op dit moment. Behalve dat de markt erg actief is en dat ook grote spelers op dit moment niet precies weten wat ons te wachten staat.

Voor de echte hodlers maakt het in principe allemaal niet uit. Als je spaart in bitcoin en je stack vooral voor de lange termijn hebt, dan is de prijsactie op de korte termijn vooral entertainment. Al is het natuurlijk altijd leuk als de koers omhoog gaat.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....