Deze Nederlandse ondernemer biedt meer dan 1.000 werknemers salaris in Bitcoin

Je salaris in bitcoin (BTC) ontvangen klinkt als iets voor de toekomst, maar langzaam maar zeker wordt het normaler. Vandaag is het de beurt aan de grootste Domino’s Pizza franchisenemer van Nederland om het personeel salaris in BTC aan te bieden.

De uitbetalingen worden geregeld door BTC Direct. De aankondiging komt niet helemaal uit de lucht vallen, want het is vandaag Bitcoin Pizza Day.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Salaris in bitcoin

Alle medewerkers van de 16 Domino’s filialen van Immensus Holding kunnen een deel van hun salaris in bitcoin ontvangen. Het gaat om meer dan 1000 werknemers.

Daar zijn echter wel regels aan verbonden: in Nederland moet je het minimumloon in euro’s ontvangen. Alles daarboven mag in bitcoin zijn. Betalingen in bitcoin worden op hetzelfde moment uitbetaald als de eurostortingen.

Mede-eigenaar Jonathan Gurevich legt uit: ”We zijn een modern bedrijf met veel jonge medewerkers. We horen het woord bitcoin steeds vaker vallen binnen de teams en we willen ze laten profiteren van de mogelijkheid om deze cryptovaluta te bezitten. Door de samenwerking met BTC Direct stellen we medewerkers in staat om automatisch en kleinschalig te beginnen. Zo kunnen we als werkgever iets extra’s bieden voor de toekomst.”

Het is een mooi staaltje marketing samen met een leuke optie voor de mensen bij Domino’s.

Mike Hutting, directeur van BTCDirect: ‘Bitcoin is al meer dan tien jaar de best presterende belegging. We verwachten dat dit doorzet en steeds meer mensen de stap richting een bitcoin-salaris zullen nemen. Je kunt klein beginnen met tien of twintig euro per maand, zoals de medewerkers van Domino’s. Zodra je wat bitcoin bezit zul je je eerder gaan verdiepen in de onderliggende waarde en de potentie. Een leerzame reis met keer op keer nieuwe inzichten.”

Je salaris in bitcoin

Tegenwoordig zijn er wereldwijd verschillende opties om salarissen in bitcoin uit te keren. In dit specifieke bericht biedt BTC Direct deze dienst aan.

Maar er zijn meer opties. Een groot voorbeeld daarvan zijn Amerikaanse topsporters in combinatie met Strike. Strike maakt gebruik van het Lightning Network om razendsnel transacties wereldwijd te doen.

Russell Okung was de eerste prominente Amerikaanse sporter die een groot deel van zijn miljoenen salaris in BTC ontvangt. NFL-superster Tom Brady volgde recentelijk zijn voorbeeld.

Het handige aan Strike is dat de werkgever ‘gewoon’ dollars over kan maken, terwijl de sporters het equivalent direct in bitcoin ontvangen.

Kortom: bitcoin is geschikt om (een deel) van je salaris in te ontvangen. Hoe populair dit wordt is nog maar de vraag. Grote sporters of andere rijkere personen kunnen beter omgaan met een maandsalaris dat mogelijk lager ligt dan waar ze op hebben gerekend. Dat wordt lastiger als je over elke euro (of dollar) na moet denken.

Wanneer je echter toch al bezig bent met het investeren in bitcoin, kan het een makkelijke en leuke optie zijn.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsNederland

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...