Bitcoin voorspelling: Hoeveel kan BTC groeien onder Trump of Harris?

589 totale weergaven
bitcoin-koers

Vermogensbeheerder VanEck voorspelt dat zowel Trump als Harris als Amerikaanse president in 2024 een boost kan geven aan de Bitcoin koers, waarbij beide kandidaten verschillende voordelen voor cryptocurrency bieden. 

Impact van Amerikaanse presidentsverkiezingen op BTC

VanEck, een belangrijke vermogensbeheerder, heeft recent de potentiële impact van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024 op Bitcoin onderzocht in een rapport. Hieruit concludeerden ze dat zowel Kamala Harris als Donald Trump positieve resultaten op zou kunnen leveren voor BTC.

Harris en Bitcoin

Volgens het bedrijf zullen beide kandidaten, ondanks hun verschillende aanpakken, waarschijnlijk gunstige omstandigheden creëren voor de groei van Bitcoin. Zo lieten ze in het rapport weten dat een presidentschap van Harris de adoptie van Bitcoin kan versnellen als gevolg van structurele uitdagingen en duidelijkere regelgeving.

Uiteindelijk kan dit Bitcoin een aanzienlijke voorsprong geven ten opzichte van andere cryptocurrencies. Er zijn wel zorgen over de strenge regelgeving onder SEC-voorzitter Gary Gensler en senator Elizabeth Warren. Echter, VanEck suggereert dat het potentiële economische beleid van de regering van Harris nog steeds ten goede kan komen aan Bitcoin.

Trump en Bitcoin

Aan de andere kant is VanEck van mening dat een presidentschap van Trump ook een impuls kan geven aan de bredere cryptomarkt, aangezien de regering van Trump zich kan concentreren op deregulering en een pro-business beleid. Dit kan de regelgevende druk op cryptobedrijven verlichten.

Over het algemeen krijgt Trump de steun van veel crypto-stakeholders. Dit heeft met name te maken met zijn houding ten opzichte van crypto. Ondanks zijn eerdere negatieve standpunten tegenover crypto heeft Trump zijn mening omgedraaid en is nu zelf in bezit van een grote hoeveelheid crypto.

Kwantitatieve versoepeling en institutionele interesse

Matthew Sigel benadrukte dat beide kandidaten waarschijnlijk het begrotingsbeleid zouden voortzetten, wat zou kunnen leiden tot meer kwantitatieve versoepeling. Historisch gezien kan dit ten goede komen aan Bitcoin. Waarschijnlijk zet het de trend van verzwakking van de Amerikaanse dollar voort, waardoor een macro-economische klimaat ontstaat waarin Bitcoin doorgaans uitstekend presteert.

Naast de verkiezingsresultaten heeft VanEck het afgelopen jaar ook een aanzienlijke toename van institutionele interesse voor Bitcoin opgemerkt. De handelsvolumes van Bitcoin zijn met 173% gestegen en op Amerikaanse dollar gebaseerde Bitcoin transacties groeiden met 202%. Deze opleving van de institutionele activiteit is voornamelijk veroorzaakt door de lancering van Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten, die sinds januari een instroom van $18 miljard zagen.

De-dollarisering

VanEck weer ook op landen als Kenia, Ethiopië en Argentinië, die Bitcoin zijn gaan minen. Dit zorgt ervoor dat de soevereine en institutionele betrokkenheid bij het digitale activum toeneemt. Deze trend wordt gezien als onderdeel van een wereldwijde verschuiving naar de-dollarisering, waarbij Bitcoin een steeds belangrijker middel wordt in internationale transacties en als een potentieel mondiaal revervemiddel.

Met de toenemende institutionele acceptatie en groeiende overheidsparticipatie in de Bitcoin mining sector is VanEck van mening dat Bitcoin goed gepositioneerd is voor verdere groei, ongeacht wie de Amerikaanse verkiezingen van 2024 wint.

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...