Bitcoin wallet in El Salvador heeft 2,1 miljoen gebruikers volgens president

445 totale weergaven

Binnen drie weken heeft grofweg één derde van de El Salvadoriaanse bevolking hun weg gevonden naar de Chivo overheidswallet. Wat betekent dat het verrassend goed gaat met de adoptie van bitcoin in het in Midden-Amerika gelegen land.

In een update liet president Nayib Bukele weten dat de applicatie binnenkort meer gebruikers heeft dan alle banken in het land bij elkaar opgeteld. Bitcoin lijkt voor veel mensen dan ook daadwerkelijk de toegangspoort naar financiële dienstverlening.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

2,1 miljoen gebruikers voor Chivo

El Salvador is een land met 6,5 miljoen inwoners en 2,1 miljoen daarvan hebben inmiddels de Chivo app gedownload en in gebruik. Wat betekent dat 30 procent van de bevolking inmiddels een beetje bitcoin in bezit heeft of in ieder geval gehad.

Iedere El Salvadoriaan krijgt immers voor 30 dollar aan bitcoin van de overheid. Die ze overigens niet hoeven te houden en ook, na enkele transacties binnen de Chivo app, kunnen omzetten in dollars. Wat maar aangeeft dat bitcoin niet compleet wordt opgedrongen door de regering van Bukele.

"Chivo is geen bank, maar in minder dan 3 weken heeft het nu meer gebruikers dan iedere bank in El Salvador en op dit tempo duurt het niet lang voordat het meer gebruikers heeft dan alle banken in El Salvador bij elkaar," aldus Bukele die meer dan tevreden is over de adoptie van bitcoin in het land.

Het bijzondere verhaal van El Salvador

Als je erover nadenkt is het allemaal ontzettend bijzonder wat er momenteel in het kleine El Salvador gebeurt. Een land dat economisch vrijwel altijd achter de muziek heeft aangelopen is nu een voorloper op het gebied van monetair beleid. Niet volledig zonder risico, maar voor het eerst in de geschiedenis heerst er op dit vlak een gevoel van hoop in het land.

Bitcoin is een manier voor veel Derdewereldlanden om te ontsnappen uit de financiële houdgreep waar men tot voor kort onmogelijk uit kon loskomen. Het lijkt er steeds meer op dat bitcoin, in ieder geval gedeeltelijk, een antwoord is op dit probleem.

Hoe mooi is het dat we straks mogelijk leven in een wereld waarin niemand meer het monopolie op de geldpers heeft. Een wereld waarin niemand de macht heeft om zomaar de opgespaarde vermogens van andere mensen in waarde te laten dalen om zichzelf te verrijken. Dat is de wereld waar we met bitcoin naartoe gaan en waar El Salvador nu voor gekozen heeft.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....