El Salvador koopt 150 extra Bitcoin, het land heeft nu 700 BTC in bezit

El Salvador heeft nu 700 bitcoin (BTC). President Nayib Bukele laat via Twitter weten dat het land 150 extra BTC heeft gekocht.

De laatste keer dat Bukele via Twitter liet weten dat El Salvador had bijgekocht deelde hij ook nog een sneer uit naar het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Dat laat hij nu achterwegen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

El Salvador kreeg eerder een waarschuwing van het IMF voor hun stap richting de grote digitale munt. Bitcoin is sinds deze maand de nationale munt van El Salvador, samen met de Amerikaanse dollar. Deze nieuwe ontwikkelingen zorgen ervoor dat het moeilijk wordt voor Bukele om financiering te regelen bij internationale organisaties als het IMF.

El Salvador

El Salvador is het eerste land ter wereld waar bitcoin wordt erkent als 'wettig betaalmiddel'. In Nederland is dat logischerwijs alleen de euro. In de praktijk betekent dat bijvoorbeeld dat een winkelier of bedrijf jouw betaling in euro moet accepteren.

Daarnaast is het ook het eerste land dat op deze manier bitcoin koopt. Allicht zijn er landen die onofficieel ook wat BTC kopen, maar dat is gissen.

Bukele en consorten zetten groots in op BTC. Buitenlandse investeerders betalen geen belasting over winst op bitcoin in het land. Ook werden er deze maand meer dan 200 pinautomaten geïnstalleerd om bitcoin mee te kopen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsEl Salvador

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...