Deze Bitcoin whale haalde 7.000 Bitcoin op één dag van Binance

Een Bitcoin whale heeft op één dag twee opmerkelijke transacties op de Binance beurs gedaan.

Het betreft twee identieke transacties van 3.500 Bitcoin (BTC), op moment van schrijven 36 miljoen dollar waard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Door de bank genomen is een whale iemand die minstens 10.000 Bitcoin tot zijn bezit mag rekenen. En daarmee op de markt speculeert.

Bitcoin whale transacties

De geautomatiseerde twitterbot van Whale alert maakte er direct melding van. Zodra er een grote transactie op de Bitcoin blockchain plaatsvindt, slaat die gelijk aan.

Zodra handelaren Bitcoin van beurzen gaan verplaatsen, is dat een signaal dat men een deel van hun positie wil veiligstellen.

Nieuwssite Daily Hodl heeft een aantal opmerkelijke transacties op een rij gezet (koersen op moment van schrijven):

Bitcoin koers

Bitcoin heeft nog géén market cap van 200 miljard dollar, dus een klein groepje actoren in de markt kunnen de spotprijs nog laten schommelen.

In de markt is er bovendien veel speculatie op de toekomstige bitcoin prijs middels derivaten. Marktonderzoeker Skew concludeert dat we de hoge verwachtingen moeten bijstellen. De kans dat Bitcoin nog boven de $20.000 gaat in 2020, is slechts 5%.

Deze Bitcoin whale haalde 7.000 Bitcoin op één dag van Binance

Ook Ki Young Ju, CEO bij Crypto Quant, ziet dat whales juist de afgelopen periode vrij inactief waren. Dat maakte hem eerder deze week wat bearish over de markt.

“Koopzone bij $10.500”

Enkele weken geleden was het nieuws dat whales juist veel opkochten in de zone $10.570 en $11.288.

Deze kooporders bestempelden analisten als zogenaamde whale clusters (ofwel: groepen whales). Voor deze statistieken is gekeken naar Unspend Transaction Outputs (UTXO’s).

Sindsdien is de prijs ook niet meer onder de $10.000 gekomen. Op 9 september stond de koers bij Bitstamp op $10.004.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwswhale

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...